Ηλεία

Πυρκαγιά στο Λούβρο Αρχαίας Ολυμπιας – Συνελήφθη ένας 50χρονος

Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητά τους για ακόμα μια φορά επέδειξαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, σβήνοντας άμεσα την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε δασική έκταση στην περιοχή του Λούβρου Αρχαίας Ολυμπίας. Δικογραφία σχηματίστηκε για άνδρα τον οποίο συνέλαβαν οι αρχές και που φέρεται ως υπεύθυνος για το ξέσπασμα της φωτιάς.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν στις 14:55 για πυρκαγιά που κατάκαιγε δασική έκταση στην περιοχή του Λούβρου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στέλνοντας συνολικά 7 οχήματα και 14 άνδρες, με τα δυο εξ αυτών να είναι από τον Πύργο, τα 3 από την Αρχαία Ολυμπία και τα άλλα δυο από Κρέστενα. Τώρα από τα 7 οχήματα, τα έξι ήταν πυροσβεστικά και το ένα ήταν το επιχειρησιακό όχημα που μετέφερε το διοικητή της Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Δημήτρη Αντωνάκη, που ήταν και ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν επέτρεψε στην πυρκαγιά να εξαπλωθεί, καίγοντας μόνο μισό στρέμμα. Παρ’ όλα αυτά το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, μιας και το σημείο στο οποίο εκτυλίχθηκε η φωτιά ήταν ιδιαίτερα δύσβατο. Δεν αποτέλεσε όμως αυτό σημαντικό εμπόδιο στο έργο τους, καταφέρνοντας να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο στις 15:30, ενώ η πλήρης κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε στις 18:30.

Στο σημείο βρέθηκε και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που ερευνώντας τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά οδηγήθηκε στη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα, κατοίκου της περιοχής, που φέρεται ως υπεύθυνος. Ύστερα από την απαιτούμενη προανάκριση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πυρκαγιά από αμέλεια, ωστόσο ο Εισαγγελέας Πύργου τον άφησε ελεύθερο.

Όλη η επικαιρότητα