Ηλεία

Νέα Φιγαλεία: Νέα φωτιά, νέα αμέλεια, νέα σύλληψη…

Ακούστε το άρθρο

Διαρκής φαίνεται ότι θα είναι και φέτος η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, καθώς χθες εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στη νότια Ηλεία, στη θέση «Χούτσενα» της Νέας Φιγαλείας.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στην Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα από το ΠΚ Κρεστένων αλλά και από το μέτωπο της Φρίξας. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών η ζημιά περιορίστηκε στο ένα στρέμμα περίπου δασικής έκτασης. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 50χρονος από το Ανακριτικό της ΠΥ Πύργου για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, καθότι τα ευρήματα της έρευνας της Πυροσβεστικής «δείχνουν» ότι αιτία της πυρκαγιάς είναι τα κλαδιά και τα ξερόχόρτα που θέλησε κάποιος να κάψει, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές τους. Λίγο αργότερα ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Στην πυρκαγιά συμμετείχαν συνολικά επτά οχήματα  της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, παρόντος του περιφερειακού διοικητή ΠΥ Δυτικής Ελλάδας Γ. Πετρούτσου, του διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γ. Καραμαλίκη, του προϊστάμενου του ΠΚ Κρεστένων, Γ. Παπακοσμά και του αναπλ. προϊστάμενου Κ. Δρακόπουλου, και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά προτού επεκταθεί.

Στο μέτωπο Σκιλλουντίας-Φρίξας σημειώθηκε χθες αναζωπύρωση σε δασική έκταση που φαίνεται ότι δεν είχε καεί τις προηγούμενες ημέρες, κινητοποιώντας εκ νέου πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όλη η επικαιρότητα