Ηλεία

Δύο στρέμματα δάσους έκαψε η πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο

fwtia.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Συναγερμός» σήμανε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας και έγινε αμέσως αντιληπτή από το πλήρωμα της Πυροσβεστικής που έκανε περιπολία στην περιοχή κοντά στο Υψηλόν.


Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3:55 το μεσημέρι, στην θέση «Φτερόλακα» μεταξύ Βασιλακίου και Ξηροκάμπου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο 7 οχήματα με 15 άνδρες από το Πυρ. Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, την Π.Υ Πύργου και το Π.Κ Κρεστένων.


Υπό τις οδηγίες του Προϊσταμένου του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας Τάσου Κοτσώνη -μέχρι τη στιγμή της άφιξης του Διοικητή της Π.Υ Πύργου Κώστα Κυριακόπουλου– οι πυροσβέστες κατάφεραν πολύ γρήγορα να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, περιορίζοντας έτσι το καταστροφικό της έργο στα 2 στρέμματα δασικής έκτασης.


Αν και αρχικά είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο συνδρομής και εναέριων μέσων, αφού το δύσβατο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση θα μπορούσαν να δώσουν τη «δυνατότητα» στη φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα, τελικά δε χρειάστηκε.


Σημαντική ωστόσο ήταν και η βοήθεια από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με δύο οχήματα και εθελοντές.



Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο -με αποχώρηση και των πυροσβεστικών δυνάμεων- στις 8:30 το βράδυ, με θετικό «απολογισμό» για την αντίδραση και κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πρώτη – ουσιαστικά- πυρκαγιά στα όρια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με την ευχή να είναι και η τελευταία. Τα αίτια για την πρόκλησή της πάντως ερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα