Ηλεία

Δέκα χρόνια χωρίς τα θύματα της πύρινης λαίλαπας – Πλήθος κόσμου στο δέκατο ετήσιο τρισάγιο

Δέκα χρόνια από την βιβλική καταστροφή που υπέστη η Ηλεία συμπληρώθηκαν χθες και όπως κάθε χρόνο, οι συγγενείς των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 βρέθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Μακίστου-Αρτέμιδας, προκειμένου να πραγματοποίησαν το μνημόσυνο των αγαπημένων τους προσώπων.

-Ειδική Έκδοση: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007-

Το κλίμα στο χώρο βαρύ. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε εκείνη τη χρονιά μεγάλο μέρος της Ηλείας αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο 7,5 χλμ του επαρχιακού δρόμου Μάκιστος-Αρτέμιδα, για να βάλουν το κεράκι τους και να τιμήσουν την ψυχή των θυμάτων του 2007. Στο πρόσωπό τους εμφανίζονται ανάμεικτα συναισθήματα, με αυτά της θλίψης, του θυμού και της πίκρας να είναι έντονα χαραγμένα στο βλέμμα μικρών και μεγάλων.

Ένα αναπάντητο «γιατί», είναι αυτό που βγαίνει συχνά από τα χείλη τους και θα συνεχίσει να βγαίνει για πολλά χρόνια ακόμα

Λίγο μετά τις 7:00 μμ., πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τρισάγιο χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ. Χρυσόστομου. Αρχικά, φίλοι, συγγενείς και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν στο λόφο πάνω από τη στροφή, στο ξωκλήσι που έχει χτιστεί λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η οικογένεια του Γιώργου Παρασκευόπουλου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που στέκει ακόμα και σήμερα η μηχανή του αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη με την οποία προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες.

Όλη η επικαιρότητα