Ελλάδα

Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Μαρτίνο

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε χώρο εργοστασίου ανταλλακτικών αυτοκινήτων και πλαστικών, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σημειώνεται ακόμη ότι, λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου ΝΑΤΟ, από την οδό Μεγαρίδος έως την οδό Τριγώνη.

Φωτιά στο Μαρτίνο δίπλα στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας

Φωτιά εξερράγη πριν από λίγο στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με την Βοιωτία. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί και είναι ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να κλείσει πρόσκαιρα η κυκλοφορία για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα