Categories: Ηλεία

Πυρκαγιές στην Ηλεία: Η άμεση κινητοποίηση γλίτωσε τα χειρότερα

Share

Ανησυχία προκάλεσε για πολλοστή φορά πυρκαγιά που ξέσπασε στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Πύργου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κυανή Ακτή, με την κινητοποίηση των πυροσβεστικών αρχών από την έναρξη του περιστατικού να είναι ισχυρή και να καταφέρνουν να το οριοθετήσουν πριν αυτό γίνει επικίνδυνο για τα σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή.

Με αγωνία παρακολουθούσαν οι κάτοικοι τις προσπάθειες του Ericsson να σβήσει τις φλόγες με τις ρίψεις το

Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε ελάχιστα λεπτά μετά τις 4 το μεσημέρι και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε άμεσα διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς τα παραλιακά σπίτια και να υπάρχει κίνδυνος. Ωστόσο, τόσο η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, όσο και η άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών αρχών με 9 υδροφόρα οχήματα και 18 άνδρες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και 1 βυτιοφόρο, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, καθώς και μηχανήματα έργου.

Άμεσα βρέθηκαν πυροσβέστες στο σημείο για να βοηθήσουν το μηχάνημα έργου που κινδύνευε

Να σημειωθεί ακόμα πως λόγω της έντασης της πυρκαγιάς χρειάστηκε και η συνδρομή από αέρος του Ericsson, το οποίο έχοντας κοντά τη θάλασσα προκειμένου να ανεφοδιάζεται πραγματοποίησε συνεχείς ρίψεις που έθεσαν υπό έλεγχο τις πύρινες γλώσσες. Όσον αφορά την καμένη έκταση αυτή υπολογίζεται περίπου στα 20 στρέμματα αγροτοδασική, ενώ επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Ανησυχία και στο Πελόπιο

Τεράστιος φόβος υπήρξε και στην περιοχή του Πλατάνου, με τους κατοίκους να αντικρίζουν μέσα στο χωριό εστία φωτιάς που έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Αποτέλεσμα αυτού να υπάρξει ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που άμεσα απέστειλε υδροφόρες για την κατάσβεση. Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με το πυκνό σύννεφο καπνού να πνίγει την περιοχή. Οι πυροσβέστες Αρχ. Ολυμπίας, Πύργου και Κρεστένων, κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο και να ελέγξουν τις φλόγες. Επικεφαλής τέθηκαν ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος Νίκος Σμαρνάκης.