Ηλεία

Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ηλείας: Κρατούν γερά!

Και χθες αρκετά τα περιστατικά που κλήθηκαν να κατασβήσουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Ακούστε το άρθρο

Τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους αξιωματικούς των πυροσβεστικών υπηρεσιών, που βλέπουν πως τα προβλήματα φέτος έχουν ξεκινήσει από νωρίς.

Μάλιστα, στις πυροσβεστικές αρχές της Ηλείας υπήρχε και χθες έντονη κινητικότητα, δίνοντας το παρόν σε τουλάχιστον τρία σημαντικά μέτωπα και αρκετά μικρότερα.

Πρώτο περιστατικό αυτό της φωτιάς στην Ανάληψη που κατέκαιγε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε δασική έκταση. Συνολικά 20 άνδρες με 10 οχήματα, εκ των οποίων 2 από Ολυμπία, 5 από Αμαλιάδα, 1 από Πύργο, 1 από Κρέστενα και 1 από Λεχαινά, βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να σβήσουν το μέτωπο. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος, με τη συνολική έκταση που καταστράφηκε να είναι 25 στρέμματα πευκοδάσος.

Δεύτερο περιστατικό αυτό της Κάμενας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου οι φλόγες κατέκαψαν δασική έκταση ενός στρέμματος. Στο σημείο βρέθηκαν 4 οχήματα με 8 άνδρες και 2 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ υπήρξε και σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για πυρκαγιά από αμέλεια και επιβολή προστίμου σε 90χρονο. Επικεφαλής της κατάσβεσης ο διοικητής ΠΥ Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Τρίτο περιστατικό αυτό στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού, όπου έσπευσαν άμεσα 5 οχήματα με 10 άνδρες. Η πυρκαγιά έκαιγε σε δασική περιοχή και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών που την κατάσβεσαν, πρόλαβε να μετατρέψει σε στάχτη 5 στρέμματα.

Επικεφαλής της επιχείρησης ο διοικητής ΠΥ Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης. Ακολούθως, ακόμα ένα μέτωπο στην περιοχή του Καπελέτου και σε καλαμιώνα, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πρόλαβαν πριν αυτή λάβει διαστάσεις.

Η πρώτη μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία

Μπορεί στην Ηλεία το πλήθος των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες να είναι αυξημένο, ωστόσο η μεγαλύτερη πυρκαγιά σημειώθηκε στην περιοχή Καλαμάκι, στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, η φωτιά εκτυλίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση την περασμένη Τρίτη και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σύμφωνα και με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχείρησαν 49 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα και 1 αεροσκάφος τύπου Canadair που εστάλη μετά από επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από την πυρκαγιά αυτή, σε στάχτη μετατράπηκαν 60 στρέμματα.

Όλη η επικαιρότητα