Ελλάδα

Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε ένα 24ωρο, 705 πυροσβέστες, 236 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρο και το Μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής επιχείρησαν – Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο

Συνολικά 38 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, και συγκεκριμένα από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστών, που στις περισσότερες περιπτώσεις κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές στο αρχικό τους στάδιο. Την ίδια ώρα, στην Εύβοια παραμένουν δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, που συνεχίζουν να επιχειρούν μετά την πυρκαγιά που άναψε την Τρίτη.

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς, να ενημερώνονται από τους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος στα κοινωνικά δίκτυα και να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πυροσβεστικής αναφέρει: 

Από Ω/19:00/16-08-2019 έως Ω/19:00/17-08-2019, εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 705 πυροσβέστες, 236 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρείχαν 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 13 υδροφόρες και 9 μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Αναφορικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια, συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και των συναρμόδιων φορέων.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Όλη η επικαιρότητα