Ελλάδα

Πυροσβεστική: Προκηρύξεις για κάλυψη 3.600 κενών θέσεων

Οι σχετικές προκηρύξεις θα δημοσιευτούν μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι μέσω του ΑΣΕΠ.
Ακούστε το άρθρο

Επίσημες ανακοινώσεις για την έκδοση διαδοχικών προκηρύξεων με τις οποίες θα καλύπτονται συνολικά 3.600 κενές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την αύξηση τους. Όπως σημείωσε ο Αρχηγός του ΠΣ, η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία. Οι σχετικές προκηρύξεις θα δημοσιευτούν μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι μέσω του ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023. Όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023 η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Όλη η επικαιρότητα