Κόσμος

Πυροσβέστης υιοθέτησε μπέμπα που ο ίδιος ξεγέννησε εν ώρα καθήκοντος

Ακούστε το άρθρο

Ο πυροσβέστης Marc Hadden είχε σώσει δεκάδες ζωές κατά τη διάρκεια της εργασίας του, αλλά στις 14 Νοεμβρίου του 2011 ξεγέννησε ένα μωρό για πρώτη φορά μετά από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας που έκανε στο 911.

«Αγωνιζόταν από το λεπτό που βρέθηκε στα χέρια μου», θυμάται ο Marc, 48 ετών, ο οποίος μόλις δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση της μικρούλας της χορήγησε οξυγόνο έκτακτης ανάγκης για να τη βοηθήσει να πάρει την πρώτη της ανάσα. «Ήταν εκπληκτικό να την ακούς να κλαίει!».

Εκείνη την εποχή, ο Hadden δεν φανταζόταν ποτέ ότι μόλις 48 ώρες αργότερα θα γινόταν πατέρας της μικρής Rebecca Grace.

Ο Marc και η σύζυγός του Beth, που έχουν ήδη δυο νεαρά αγόρια (τον Will 15 ετών και τον Parker 13 ετών), ήθελαν πάντα ένα τρίτο παιδί αλλά λόγω κάποιων επιπλοκών που είχε η σύζυγός του πυροσβέστη με τις δύο πρώτες εγκυμοσύνες της αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη δαπανηρή διαδρομή της υιοθεσίας.

Έτσι, λίγες μόνο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, όταν η μητέρα της μικρής κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούσε να φροντίσει την κόρη της, ο Marc ήταν ο πρώτος που σήκωσε το χέρι για να την πάρει ως δική του.

Η Beth λέει ότι θυμάται να δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Marc εκείνη την ημέρα, όπου της είπε: «Ξεγέννησα ένα μωρό!».

Αστεία εκείνη απάντησε: «Μπορούμε να την κρατήσουμε;»

«Λοιπόν», απάντησε, «Νομίζω ότι θα πάει για υιοθεσία»

Όταν η Beth άκουσε ότι η μητέρα που γέννησε το μωρό ήταν ανύπαντρη μητέρα που αγωνιζόταν ήδη να μεγαλώσει και να φροντίσει έναν έφηβο γιο, αισθάνθηκε υποχρεωμένη να την επισκεφτεί την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

«Η καρδιά μου αμέσως μου έλεγε να πάω κοντά σε αυτή τη γυναίκα», αναφέρει η 39χρονη Beth, που εργάζεται ως γυμνάστρια σε ένα δημοτικό σχολειό. «Της έκανα δώρο ένα βιβλίο προσευχών και τη ρώτησα αν θα μπορούσα να τη βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο!».

Καθώς οι δύο γυναίκες συνομιλούσαν, ο γιατρός μπήκε στο δωμάτιο και ενημέρωσε τη μητέρα ότι ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν στη διαδικασία της υιοθεσίας. Τότε ήταν που είπε στη Beth: «Δεν μπορώ να δώσω το μωρό μου σε κάποιον που δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου!».

«Ξαφνικά η ευκαιρία βρέθηκε μπροστά μου και της είπα ότι εγώ και ο Marc προσευχόμασταν καιρό τώρα να καταφέρουμε να υιοθετήσουμε εάν ακόμη παιδί, τότε με κοίταξε και μου είπε, “Θέλω να υιοθετήσεις το μωρό μου”. Ζήτησε από τη νοσοκόμα να της φέρει το μωρό και κατάφερα να κρατήσω στην αγκαλιά μου την Gracie για πρώτη φορά. Τότε φώναξα τον Marc και του είπα ¨Νομίζω, ότι μόλις αποκτήσαμε ένα μωρό!”».

Και ενώ η Gracie είναι μέλος της οικογένειας από την πρώτη μέρα που την πήραν κοντά τους στο σπίτι, έξι χρόνια τώρα δηλαδή, οι γονείς της φροντίζουν να της υπενθυμίζουν από το που προήλθε.

«Της το είπαμε σχεδόν από την πρώτη μέρα. Οπότε γνωρίζει ακριβώς το πώς βρέθηκε κοντά μας. Τώρα πια λέει σε όλους “Ο μπαμπάς μου με ξεγέννησε σε ένα ασθενοφόρο και με βοήθησε να πάρω την πρώτη μου ανάσα!”».

Κάθε μέρα ο Marc και η Beth, ευχαριστούν το Θεό που έχουν την Gracie στη ζωή τους!

Πηγή: evia365.gr

Όλη η επικαιρότητα