Ελλάδα

Πυροβολισμοί Νέα Ιωνία: Εντοπίστηκε όχημα στου Γκύζη – Ερευνάται αν είναι των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα βρίσκεται στην περιοχή του Γκύζη και εξετάζεται εξονυχιστικά από τις αστυνομικές Αρχές για το εάν είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από το σημείο της συμπλοκής στη Νέα Ιωνία.
Ακούστε το άρθρο

Ένα όχημα που πιθανόν να συνδέεται με την υπόθεση της μαφιόζικης συμπλοκής στη Νέα Ιωνία που είχε ως θύμα έναν 37χρονο άνδρα, θαμώνα της καφετέριας, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα βρίσκεται στην περιοχή του Γκύζη και εξετάζεται εξονυχιστικά από τις αστυνομικές Αρχές για το εάν είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από το σημείο της συμπλοκής στη Νέα Ιωνία. Με βάση το υλικό από τις κάμερες, κάποιες πινακίδες αυτοκινήτων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και μένει να φανεί εάν το συγκεκριμένο όχημα είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από την παρέα των εφτά ανδρών που άρχισαν να πυροβολούν μέσα στην καφετέρια.

Μετά το επεισόδιο στην καφετέρια στην οδό Κασταμονής, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για το συγκεκριμένο όχημα που το είδαν να φεύγει από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα. Τελικά, το όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Γκύζη, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού έμεινε έξω από την καφετέρια αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν.

Νοικιασμένο από εταιρεία – φάντασμα το ύποπτο ΙΧ

Νοικιασμένο από εταιρεία φάντασμα που δεν είναι καταχωρημένη πουθενά και κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή της είναι το αυτοκίνητο το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα στη Νέα Ιωνία όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί τα ξημερώματα με έναν νεκρό.

Οι αρχές που εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κάποιοι που ήταν μέσα στο κατάστημα, ενώ δεν αποκλείουν να ήταν μάλιστα και των δραστών, καθώς μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εντοπίσουν την πινακίδα κυκλοφορίας τον ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι από εκεί θα λυθεί και ο γρίφος.

Την ίδια ώρα, ο αδελφός του θύματος πήγε το πρωί στο τμήμα ανθρωποκτονιών και έκανε και επίσημα την ταυτοποίηση του ανθρώπου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στην περιοχή, Αλβανό υπήκοο ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι βρισκόταν εντελώς τυχαία στο κατάστημα που έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες – Παράπλευρη απώλεια το θύμα

Υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αρχές ασφαλείας, για να λύσουν το μυστήριο με την συμπλοκή μέσα σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Ιωνία, που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι μέχρι στιγμής αρκετά περίπλοκα, με το επικρατέστερο όμως σενάριο να αναφέρει ότι ο νεκρός άνδρας ήταν θαμώνας στο κατάστημα και δεν είχε καμία σχέση με την παρέα των εφτά ανδρών που άρχισαν να πυροβολούν.

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς επίσης και μιας γυναίκας σερβιτόρας, δίνουν αντικρουόμενες περιγραφές για τα όσα έγιναν μέσα στο κατάστημα.

Οι έξι κάλυκες που βρέθηκαν, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τι όπλο είναι, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ήταν δυο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζει σοβαρά η ασφάλεια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα επτά άτομα μπήκαν στο κατάστημα και κάθισαν σε ένα χώρο που ήταν πιο απομακρυσμένος από τα υπόλοιπα τραπέζια.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ενώ η σερβιτόρα είχε προλάβει να τους πάει μόνο ποτήρια με νερό, ξαφνικά οι επτά άνδρες σηκώθηκαν να φύγουν και λίγο πριν φτάσουν στην εξώπορτα έπεσαν οι πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο θαμώνας που ήταν μόνος του στο κατάστημα.

Αμέσως μετά όλοι έτρεξαν να εξαφανιστούν, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Ακόμα τα στοιχεία του παραμένουν άγνωστα, καθώς δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο στοιχείο που να υποδηλώνει ποιος είναι.

Πάντως υπολογίζουν οι αστυνομικοί ότι έχουν να κάνουν με άτομο ηλικίας 35 έως 40 ετών και σήμερα θα αναζητήσουν μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων κάποιο στοιχείο που ίσως τους βοηθήσει.

Για την παρέα των δραστών οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς που προφανώς κάτι δεν πήγε καλά στη συμφωνία που συζητούσαν και κατέληξε στο να ανοίξουν πυρ μέσα στο κατάστημα.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα