Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Λίνας Κοεμτζή – Τι κατέθεσε η μητέρα της

Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια Γιαννιτσών έδωσε το πρωί της Πέμπτης η μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας Κοεμτζή, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης, η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, που βρέθηκε στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016, κλήθηκε επειγόντως ενώπιον των αστυνομικών Αρχών, προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Παρότι απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Ξυλουργίδης δήλωσε μιλώντας στην Espresso πως οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει η κ. Σταυρούλα Τομπαζή, επικεντρώθηκαν κυρίως στις δύο τελευταίες ημέρες προτού η κόρη της βρει φρικτό θάνατο.

Εντύπωση προκάλεσε ότι η συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας της 22χρονης δόθηκε παρουσία αστυνομικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο συνήγορος της οικογένειας, εξηγώντας τον λόγο, ανέφερε πως η εντολέας του ενδεχομένως κλήθηκε να διευκρινίσει κάποια πράγματα που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο ή στους λογαριασμούς της Λίνας Κοεμτζή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είχε προηγηθεί μία επιστολή προς την κ. Ξένη Δημητρίου, στην οποία η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας περιέγραψε όλα τα γεγονότα που την κάνει να πιστεύει ότι το παιδί της δεν αυτοκτόνησε και διαμαρτυρόταν για το ότι δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών από τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ύστερα από αυτό, η αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήταν άμεση, καθώς ζήτησε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να διευκρινίσει απαντητικά ποιες είναι οι συνθήκες θανάτου της 22χρονης και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η απάντηση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης στα δύο αιτήματα της οικογένειας για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση πέντε μαρτύρων και τη διενέργεια αυτοψίας και αναπαράστασης στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η άτυχη φοιτήτρια.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Όλη η επικαιρότητα