Πολιτική

Ραγδαίες πολικές εξελίξεις – Μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν κάνω βήμα πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Σαμοθράκη έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό με αποδέκτες την αντιπολίτευση, αλλά κυρίως τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποιο και αν είναι το κόστος.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σ’ αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως εθνικά ωφέλιμο, δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ αυτό που θεωρούμε και είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, παρά τις διαφορές στο εσωτερικό, οι Έλληνες είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύγκλιση ΚΟ των ΑΝΕΛ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας είχε δώσει νέες διαστάσεις στην πολιτική κόντρα με τον Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό Εξωτερικών «ολετήρα» της κυβέρνησης και «αποστάτη», ενώ παράλληλα αποφάσισε και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων την ερχόμενη Τετάρτη.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Καμμένος: Δεν θα δεχθώ τετελεσμένα για την Συμφωνία των ΠρεσπώνΜε ανάρτησή του στο twitter έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχθώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα».

Μάλιστα στο μήνυμα του αναφέρει ότι οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται ούτε εξαγοράζονται.

«Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο», προσθέτει στην ανάρτησή του.

Καμμένος: Δεν θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά

Με νέα ανάρτησή του ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έγραψε στο Twitter:

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…».

Η συνέντευξη του Νίκου ΚοτζιάΟ πρώην υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο News 24/7 μίλησε για όλα, αλλά και για τους ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνοντας ότι «στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝΕΛ και η ΝΔ που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης».

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» , τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης Πράττω.

Ακόμη, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

«Υποστηρίζω μέχρι θανάτου αυτά που λέει ο Τσίπρας στην Ευρώπη, για την ανάγκη συνεργασιών με την κεντροαριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις. Το θέμα είναι να κάνει το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας», είπε ο πρώην ΥΠΕΞ.

enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα