Ελλάδα

Ράγισαν καρδιές στην αίθουσα του δικαστηρίου με την κατάθεση του πατέρας της Ε. Τοπαλούδη

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστική  ήταν και η κατάθεση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννης.

«Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια» είπε ο Ιωάννης Τοπαλούδης ο οποίος μίλησε για την αδικοχαμένη κόρη του, για την εξαφάνιση της,  τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να τη βρουν και τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία της στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες συγκλονιστικές στιγμές» είπε συμπληρώνοντας πως δεν κατάφερε να πάει στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το παιδί του.

«Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας» ανέφερε και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές όταν μετά το έγκλημα πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης όπου βρήκε τα ρούχα της στο πλυντήριο, ένα μισοφαγωμένο μήλο και μισή τσίχλα. «Όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε… Εκεί ζούσε και ανέπνεε» είπε.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στην συγκλονιστική στιγμή που επέστρεφε με το αεροπλάνο στο σπίτι της οικογένειας συνοδεύοντας το νεκρό παιδί του στο φέρετρο.

«Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει» είπε κλαίγοντας.

Ο μάρτυρας στράφηκε σε βάρος των γονιών των κατηγορουμένων.

«Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους. Έτσι, θα είχαν προστατεύσει την κόρη μας γιατί αν δεν ήταν το δικό μας παιδί θα ήταν ένα άλλο. Μακάρι η Ελένη να ήταν ζωντανή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε οι κατηγορούμενοι» τόνισε και μίλησε για ένα όνειρο στο οποίο είδε την Ελένη να του ζητά να της αγοράσει ρούχα. «Τι να τα κάνεις κορίτσι μου της είπα» ανέφερε κλαίγοντας .

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να στέκονται με ευλάβεια στην μνήμη της κόρης του και εκείνοι με τη σειρά τους δεν του έκαναν καμία ερώτηση εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια τους.

Αναφερόμενος δε στη συγγνώμη που ζήτησε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος Ροδίτης υπογράμμισε: «Η ειλικρίνεια και η αλήθεια δεν υπάρχει σε αυτά τα άτομα. Εγώ δεν είδα δημόσια δήλωση. Οι ίδιοι δεν ζήτησαν συγγνώμη από εμάς… Το συγγνώμη πρέπει να αισθάνεσαι για να το πεις είναι μεγάλη λέξη».

via

Όλη η επικαιρότητα