Σαν Σήμερα

Ραγίζει καρδιές η κόρη του Μανώλη Καντάρη – 12 χρόνια μετά την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ήταν 10 Μαΐου του 2011.
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, συζύγου της Πυργιώτισσας, Σιμόνας Βιρτζίλι, η οποία δεν βρίσκεται πια κοντά μας, και ο οποίος δολοφονήθηκε από τρεις δράστες Αφγανικής καταγωγής, που του επιτέθηκαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερά του, με την οποία θα κατέγραφε τον ερχομό του παιδιού του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η κόρη του Μανώλη Καντάρη, Αντριάννα, συγκινεί με ανάρτησή της στο Twitter για τον πατέρα της που έφυγε άδικα από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.

«10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας. Μπαμπά μου, ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα» γράφει η Αντριάννα Καντάρη.

Η ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη

Θυμίζουμε ότι η δεύτερη σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, η Σιμόνα Βιρτζίλι, από τον Πύργο, έφυγε από την ζωή πριν από δύο χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τα παιδιά, και την οικογένειά της.

Η χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, που είδε τον σύζυγό της να κείτεται νεκρός την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, έχασε τη ζωή της έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, τον περασμένο Νοέμβριο.

10 Μαΐου 2011

Ήταν 10 Μαΐου του 2011. Ο Μανώλης Καντάρης, σύζυγος της Σιμόνας, κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη Σιμόνα στο μαιευτήριο για να γεννήσει, κρατώντας την κάμερα με την οποία είχε σκοπό να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί τους. Τρεις Αφγανοί όμως είχαν άλλα σχέδια. Τον δολοφόνησαν προκειμένου να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα λίγα λεπτά πριν τον ερχομό του παιδιού του.

Η κατάθεση της συζύγου του είχε συνταράξει τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Οπως ανέφερε, χρησιμοποιώντας ενεστώτα χρόνο, στους αστυνομικούς, «όταν ο άνδρας μου πηγαίνει στο πάρκινγκ δεν αργεί περισσότερο από δέκα λεπτά και επιστρέφει. Χθες όμως πέρασε η ώρα και ο Μανώλης δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο για να κατέβουμε. Περίπου στις 5.30 του τηλεφώνησα για να δω πού είναι, όμως δεν απάντησε.

Συνέχισα να του τηλεφωνώ, όμως δεν απαντούσε. Τότε μαζί με τη μάνα μου αποφασίσαμε να κατεβούμε από το σπίτι για να βρούμε τον Μανώλη. Καθώς ανεβαίναμε την οδό Ηπείρου προς την Γ’ Σεπτεμβρίου είδαμε στη γωνία των δύο δρόμων ένα περιπολικό.

Τότε κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί και έστειλα τη μητέρα μου για να δει. Η μητέρα μου πλησίασε και είδε ότι είχε κτυπήσει ο Μανώλης και είχε πέσει στο πεζοδρόμιο μέσα στα αίματα. Τηλεφώνησα και πάλι στο κινητό του συζύγου μου και το άκουσα να κτυπάει. Επειτα από λίγο πλησίασα και εγώ και είδα τον σύζυγό μου να είναι πεσμένος ανάσκελα προς την άκρη του πεζοδρομίου μέσα στα αίματα…».

Συγκλονιστικά ήταν και τα όσα είχε πει, αρκετά χρόνια μετά την δολοφονία του συζύγου της, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

«Μετά τη δολοφονία του συζύγου μου ήταν δύσκολη η καθημερινότητά μου. Όλη η οικογένεια πέρασε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε, σε 14 δευτερόλεπτα ήταν χρονομετρημένη η διάρκεια πάνω στο βίντεο, το οποίο είχαν καταγράψει οι κάμερες της 3ης Σεπτεμβρίου. Είναι ένα βίντεο με το οποίο δουλέψαμε με πολύ επιμονή με το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, τον κ. Σωκράτη Μαρινάκο», είχε πει.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε εν μέρει

Το 2012 η δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του Μανώλη Καντάρη αποδόθηκε εν μέρει, καθώς δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν. Ο τρίτος, στον οποίο επιχείρησαν να επιρρίψουν τη δολοφονία, δεν πιάστηκε ποτέ και εικάζεται ότι πρόλαβε να φύγει από την χώρα. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Τρία χρόνια αργότερα, εκδικάστηκε η έφεση που άσκησαν. Κατά την απολογία, επέμεναν για την αθωότητά τους, ενώ δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο Αφγανοί καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας καθείρξεως, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Όλη η επικαιρότητα