Ελλάδα

Ραγίζει καρδιές η έκκληση μάνας για να χειρουργηθεί η τρίχρονη κόρη της

Ακούστε το άρθρο

Έναν πραγματικό Γολγοθά αντιμετωπίζει η οικογένεια μιας τρίχρονης από την Κρήτη που χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση καρδιάς.

Το μικρό κορίτσι πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Για την επέμβαση το παιδί πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα στην καρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» -όπου παρακολουθείται και υπάρχει ο φάκελός του- όμως η μονάδα είναι κλειστή καθώς λειτουργεί μόνο για περιστατικά Covid.

H μητέρα του παιδιού κ. Χριστίνα Βρανάκη μιλά στην κάμερα του MEGA για την κατάσταση υγείας του παιδιού, τονίζοντας ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα.

Η κ. Βρανάκη καταγγέλει μάλιστα πως, το τρίχρονο παιδί δεν είναι καν στη λίστα για χειρουργείο, παρόλο που είχε μπει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για το πότε θα ξαναλειτουργήσει η καρδιοχειρουργική μονάδα, ούτε γιατί δεν υπάρχει το παιδί στη λίστα, προσέθεσε με αγωνία η μητέρα του παιδιού.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το τρίχρονο κορίτσι αλλά και άλλες περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως χρειάζεται να υποβληθούν σε εγχείρηση καρδιάς.

via

Όλη η επικαιρότητα