Πολιτική

Ραγκούσης: Να ανοίξει η συζήτηση στην Εκκλησία για τη χειροτονία γυναικών

Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της χειροτόνησης γυναικών τάχθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη.

Σε συνέντευξή του στον Flash.gr, o κ. Ραγκούσης πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με αφορμή την εκλογή για πρώτη φορά γυναίκας στη χώρα μας στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθεί η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την ονοματοδοσία των παιδιών

“Η κυρία Σακελλαροπούλου λοιπόν είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν διάβασα καλά στο βιογραφικό της έχει ένα παιδί. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να ονομαστεί, εκτός αν έτσι είχε αποφασιστεί από τους γονείς του όταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. Έχει πάρει ήδη ενδεχομένως το επώνυμό του πατέρα. Νομίζω λοιπόν ότι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία είναι στο θέμα του οικογενειακού δικαίου…”, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Αξιολόγησε το λεγόμενο “δόγμα Νόμος και Τάξη” από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως “επικοινωνιακή προσπάθεια διαχείρισης ενός υπαρκτού και δύσκολου προβλήματος που έχει στόχο, όχι την επίλυση του, απλώς τη μετακίνησή του”. Χαρακτηρίζει δε “γελοιότητα” την επιλογή του πλωτού φράγματος στο Βόρειο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρέπει να συζητηθεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσθήκη, ενώ θεωρεί ως “πάρα πολύ θετική, προοδευτική πρόταση” τη θεσμοθέτηση εσωτερικών δημοψηφισμάτων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων είτε συμβουλευτικά είτε και αποφασιστικά, από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

Όλη η επικαιρότητα