Ελλάδα

Ραγκούσης: «Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιαγτζόγλου»

Ακούστε το άρθρο
«Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς μετά την απεργία πείνας, εδώ και 4 ημέρες έχει ξεκινήσει και απεργία δίψας» δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Αναφορικά με το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει, είπε πως «δεν υιοθετούμε και δεν καθοδηγούμε τις αντιδράσεις» και υποστήριξε ότι το μόνο που ζητά είναι να μεταφερθεί ο Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι ο νεαρός ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας, θέλει να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού για οικογενειακούς και κοινωνικούς λόγους.

«Ουδέποτε αποδέχθηκε τη συμμετοχή στους ΄΄Πυρήνες΄΄ αλλά και την κατηγορία για το τρομοδέμα στον Παπαδήμο» τόνισε. Μιλώντας για το κύμα βίας σε όλη τη χώρα για τον Γιαγτζόγλου, υποστήριξε ότι «εμείς είμαστε δικηγόροι. Δεν υιοθετούμε τακτικές και πολιτικές οι οποίες όμως προκαλούνται από τον τρόπο που ασκείται η εξουσία. Το μόνο που λέω είναι εφαρμογή των υπεσχημένων».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η «αδράνεια της εφαρμογής συγκεκριμένων διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα οδηγεί τον κόσμο σε ακραία εκτόνωση» και πρόσθεσε πως ο Γιαγτζόγλου θα συνεχίσει την απεργία πείνας. «Η κατάσταση του είναι κρίσιμη ήδη. Αμαρτία να χαθεί ένας νέος άνθρωπος που έχει ξεκινήσει την απεργία στα 50 κιλά».

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για Γιαγτζόγλου

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί,  η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να εξετάσει το αίτημα του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου να μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας σ’ αυτές του Κορυδαλλού.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα