Αθλητισμός

Ραντεβού την Κυριακή 22 Μαΐου στις Θίνες Βαρθολομιού

Συνδιοργάνωση Δήμος Πηνειού, Εθνική Ομοσπονδία ΑμεΑ και ο Σύλλογος «Ιωνάς»!
Ακούστε το άρθρο

Πάντα πρωτοπόρος ο Δήμος Πηνειού και στις αθλητικές διοργανώσεις. Έτσι για πρώτη φορά στην Ηλεία, ο Δήμος την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαΐου στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού, φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου σύμφωνα με τους κανονισμούς της World Triathlon το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί για ερασιτέχνες αρτιμελείς αθλητές και αγώνας Τριάθλου Sprint απόστασης 750 μ. κολύμπι, 20 χλμ. ποδήλατο, 5 χλμ. τρέξιμο, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πηνειού και τον Σύλλογο «Ιωνάς»-Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ. Η διπλή εκδήλωση γίνεται με συνδιοργάνωση του Δήμου Πηνειού, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και φυσικά του Ιωνά τμήμα θεραπευτικής αγωγής και παραθλητισμού ΑμεΑ. Το κόστος της συνδρομής στο σύλλογο για την συμμετοχή είναι 30 €. για τον ατομικό αγώνα και 40 € για την σκυταλοδρομία.

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού νομού Ηλείας διοργανώνει αθλητική εκδήλωση – αγώνα τριάθλου (750 μ. κολύμπι, 20 χλμ. ποδήλατο, 5 χλμ. τρέξιμο), την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται για την αγορά ποδηλάτου ειδικής κατασκευής CROSS RUNNER. https://by-conniehansen.com/

Η συγκεκριμένη κατασκευή προσφέρει σταθερότητα, ισορροπία και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους- αθλητές με κινητική αναπηρία που δεν μπορούν να τρέξουν αυτόνομα μέσω αυτής να τρέχουν με ασφάλεια εντός και εκτός στίβου. Το συγκεκριμένο ποδήλατο κατασκευάζεται μονό σε εργοστάσιο της Δανίας.

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ο αθλητής του συλλόγου μας Αλέξης Κούτσελος σε αγώνα δρόμου με παρόμοια κατασκευή.

Παράλληλα σε συνεργασία του Δήμου Πηνειού νομού Ηλείας και της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ (Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βαρθολομιό Ηλείας την Κυριακή 22η Μαίου 2022.

Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα τριάθλου στο email του συλλόγου ΙΩΝΑΣ ionasraces@gmail.com .

Αν. Μαρίνος:«Πάντα πρωτοπόρος ο Δήμος Πηνειού»!

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Βάζουμε τον Δήμο Πηνειού στον χάρτη του Παρατριάθλου. Φιλοξενούμε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν αθλητές με κινητικά προβλήματα, καθώς και με προβλήματα όρασης, γιατί τα άτομα αυτά έχουν ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον και στον Αθλητισμό. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου θα προβάλλει τον Δήμο Πηνειού αλλά και τον νομό μας αφού είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ηλεία η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τον Δήμο μας να κάνει βήματα προς τον αθλητικό τουρισμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια πετυχημένη διοργάνωση».
(ΦΩΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ)

Όλη η επικαιρότητα