Αθλητισμός

Ρατσιστικό βίντεο κατά Καρεμπέ «καίει» τον ΠΑΟ στην UEFA

ratsistiko_vinteo_kata_karempe_kaiei_ton_pao_stin_uefa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέα προβλήματα με την UEFA ενδέχεται να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο που εμφανίζει οπαδούς της ομάδας να κάνουν ρατσιστικές χειρονομίες κατά του Σύμβουλου Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, στο πρόσφατο επεισοδιακό ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από το μπουθ που είχε δοθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, εκεί όπου καθόταν ο Καρεμπέ και δείχνει δύο οπαδούς να εξαπολύουν ρατσιστική επίθεση.

Μέσα στο μπουθ ο Καρεμπέ είχε τη συνοδεία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου και μερικά ακόμη μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής, κάποιο εκ των οποίων πιθανότατα τράβηξε και το βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον Ολυμπιακό, το βίντεο έχει ήδη σταλεί στην UEFA, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και φυσικά σε μία τέτοια περίπτωση το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για κατακριτέα πράξη, η οποία σαφέστατα και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του κόσμου που βρέθηκε στη Λεωφόρο, ωστόσο, είναι γνωστή η ευαισθησία που δείχνει η UEFA τα τελευταία χρόνια στο θέμα του ρατσισμού με διάφορες εκστρατείες καταπολέμησης και καμπάνιες για την εξάλειψη του φαινομένου.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος αποτελεί εκλεκτό πρόσωπο της καμπάνιας «αρχηγός της αλλαγής» της UEFA με στόχο το τέλος των «διακρίσεων» (αναπηρία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα, σεξουαλικός προσανατολισμό κ.α.) στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, απολαμβάνει την αμέριστη εκτίμηση του συμπατριώτη του και προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Αφενός το αποδεικτικό βίντεο και αφετέρου το γεγονός ότι απευθύνεται σε έναν πρεσβευτή της UEFA, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θα δυσκολευτεί να ενημερωθεί μέσω της FARE (Football Against Racism in Europe) για το περιστατικό και σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα