Κινηματογράφος

«Ready Player One»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σας καλεί σ’ έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το «The Post» να είναι το καλλιτεχνικό, οσκαρικό άλλοθι της φετινής χρονιάς, αλλά ο ακούραστος Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει ήδη έτοιμη την «εμπορική πραγματικότητα» της επόμενης ταινίας του που δεν είναι άλλη από την κινηματογραφική διασκευή του best-seller βιβλίου του Έρνεστ Κλάιν «Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter», που έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Στο «Ready Player One» ο Σπίλμπεργκ ξανασυναντά όχι μόνο τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς μετά τα «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» και «The BFG», αλλά και… τη δεκαετία του ’80, μιας και το βιβλίο περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων της ποπ κουλτούρας της δεκαετίας, αλλά και πολλές αναφορές στη φιλμογραφία του ιδίου.

Τον βασικό χαρακτήρα του Ουέιντ Ουότς θα υποδυθεί ο Τάι Σέρινταν (ο Cyclops στο «X-Men: Απόκαλιψ», «Δέντρο της Ζωής»), ενώ ο Σπίλμπεργκ έψαξε αρκετά για τη μυστηριώδη συμπρωταγωνίστριά του και μετά τις υποψήφιες Ελ Φάνινγκ και Λόλα Κιρκ, το ρόλο ανέλαβε τελικά η Ολίβια Κουκ, η ανερχόμενη ηθοποιός του τηλεοπτικού «Bates Motel» και του « Me And Earl And The Dying Girl».

Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται το 2045, με τον κόσμο στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς). Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό Πασχαλινό αυγό, το οποίο έχει κρύψει κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Ουέιντ Ουότς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε τον Στίβεν πίσω στη Warner. Μαζί είχαμε μερικές από τις πιο ιστορικές επιτυχίες των δεκαετιών ’80 και ’90, και εδώ και χρόνια επιθυμούσαμε την επιστροφή του», είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Warner Γκρέγκ Σίλβερμαν. «Σχετικά με το “Ready Player One” θεωρούμε πως είναι ο καταλληλότερος σκηνοθέτης». Και η αλήθεια είναι πως το «Ready Player One» και οι ρετρό ματιές στην κουλτούρα των ’80s, ταιριάζει απόλυτα στον σκηνοθέτη/παραγωγο που όρισε με τις ταινίες του την εμπορική ταυτότητα εκείνης της δεκαετίας.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Ζακ Πεν και ο Έρνεστ Κλάιν και συμπρωταγωνιστούν οι Μπεν Μέντελσον («Rogue One: A Star Wars Story», «Bloodline»), Τ. Τζ. Μίλερ («Deadpool», «Silicon Valley») και Σάιμον Πεγκ (ταινίες «Star Trek», ταινίες «Mission: Impossible»). Η ταινία «Ready Player One» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 29 Μαρτίου 2018 από την Tanweer.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας και φωτογραφίες από τα γυρίσματα. Ready Director One?

Πηγή: cinemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα