Αθλητισμός

Ρεάλ και Τσέλσι πέρασαν… περπατώντας στα «8» αστέρια

real_kai_tselsi_perasan._perpatontas_sta_8_asteria.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ρεβάνς τυπικής σημασίας, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 τη Σάλκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», σφραγίζοντας την πρόκριση στους «8» του Champions League. Τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει από τον πρώτο αγώνα, όπου η «βασίλισσα» είχε συντρίψει 6-1 τους αντιπάλους της στο Γκελζενκίρχεν. Το βράδυ της Τρίτης, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς καθώς πλησιάζει το «κλάσικο» με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, δεν χρειάζεται… ανάπαυση. Επαιξε και σήμερα, πέτυχε ξανά δύο γκολ (ενώ είχε και δύο δοκάρια) όπως και στο πρώτο ματς και έφτασε τα 41 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει ήδη 13 στο φετινό Champions League.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το στορ στο 21΄ και ισοφάρισε ο Χόογκλαντ για τη Σάλκε στο 31΄. Ενα απίστευτο ξέσπασμα της Ρεάλ έφερε τη νίκη, καθώς ο Ρονάλντο σκόραρε στο 74΄, ο Μοράτα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 75΄ και ο Ρονάλντο σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι στο 76΄ και το 83΄ (είχε ένα δοκάρι και στο πρώτο ματς!)

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Ιγιαραμέντι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Νάτσο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (70΄ Καρβαχάλ), Κοεντράο, Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Αλόνσο (46΄ Κασεμίρο), Ισκο, Χεσέ (8΄ λ.τρ. Μπέιλ), Μοράτα, Ρονάλντο.

ΣΑΛΚΕ (Γενς Κέλερ): Φέρμαν, Χόογκλαντ, Χεβέντες (57΄ Κυρ.Παπαδόπουλος), Μάτιπ, Κολάσινατς, Ομπάσι, Αϊχάν (81΄ Αϊχάν), Μέγερ, Νοϊστέντερ, Ντράξλερ, Χούντελααρ (46΄ Ζάλαϊ).

Η Τσέλσι έκοψε το…. όνειρο της «Γαλατά»

Άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Champions League πήρε η Τσέλσι, που με παρακαταθήκη το 1-1 της Κωνσταντινούπολης νίκησε 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Γαλατασαράι στο δεύτερο αγώνα, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Σαμουέλ Ετό φρόντισε να απλοποιήσει την κατάσταση για την ομάδα του σκοράροντας μόλις στο 4ο λεπτό, όταν κινούμενος στο όριο του οφ σάιντ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Όσκαρ για να ανοίξει το σκορ, παρά την προσπάθεια του Μουσλέρα που βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατόρθωσε να την εκτρέψει από την πορεία προς τα δίχτυα.

Στο 32ο λεπτό και σε φάουλ του Λάμπαρντ ο Τέρι σούταρε εν κινήσει με το αριστερό πάνω από το δοκάρι, αλλά στο 42΄ ο παρτερνέρ του στο κέντρο της λονδρέζικης άμυνας, ο Γκάρι Κέιχιλ, ξετίναξε από κοντά τα δίχτυα των Τούρκων, μετά την αρχική απόκρουση του Μουσλέρα στην κοντινή κεφαλιά του Τέρι, από κόρνερ του Λάμπαρντ.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο συνέχισε να ελέγχει απολύτως το ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, τον αυξομείωνε ανάλογα με τις διαθέσεις της και είχε μεγάλες στιγμές για ένα τρίτο γκολ με τους Γουίλιαν (51΄), Όσκαρ (57΄), Λάμπαρντ (66΄), Αζάρ (84΄) και Τόρες (88΄), αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Όσκαρ, Ιβάνοβιτς – Μέλο, Ντρογκμπά, Σελτσούκ

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ (82΄ Σίρλε), Αζάρ, Γουίλιαν (90΄+ Κάλας), Ετό (86΄ Τόρες)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Μουσλέρα, Τέλες, Σετζού, Καγιά, Εμπουέ (77΄ Χαΐροβιτς), Μέλο, Σελτσούκ, Σνάιντερ, Κουρτουλούς (67΄ Μπαλτά), Ντρογκμπά, Γιλμάζ (54΄ Μπουλούτ)

Όλη η επικαιρότητα