Προγνωστικά

Ρεάλ – Μπάρτσα όπως παλιά

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Κυριακής περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα δύο ομάδων που μας έχουν κακομάθει να μας προσφέρουν αγώνες με ατόφια ποδοσφαιρική ομορφιά. Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην Μαδρίτη και οι τηλεοπτικοί δέκτες «παγώνουν, ενώ και τα προγνωστικά Ισπανίας παίρνουν φωτιά.

Η έλευση του Τσάβι και οι στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις των Χριστουγέννων έκαναν την Μπαρτσελόνα πιο ανταγωνιστική. Βελτίωσε την βαθμολογική της θέση και διεκδικεί με αξιώσεις έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Έστω και αν αυτός δεν είναι του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό τον διεκδικεί η Ρεάλ που έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα ρίχνει το βάρος της σε μια ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση. Αλλά όλα αυτά θα μας απασχολήσουν στο προσεχές μέλλον. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε αυτό που οι δύο ομάδες ξέρουν να μας προσφέρουν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνετη η εκτός έδρας επικράτηση της επί της Μαγιόρκα με 0-3. Αλλά χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση. Η Ρεάλ άφησε όλο το πρώτο ημίχρονο να κυλήσει χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο όμως παρουσιάστηκε όχι ακριβώς καλή, αλλά σίγουρα πιο αποφασισμένη. Μόλις στο 10ο λεπτό της επανάληψης πέτυχε το 0-1 με τον Βινίσιους και η νίκη εδραιώθηκε με δύο γκολ του μόνιμου σκόρερ της Μπενζεμά.

Νίκη που την έφερε στους δέκα βαθμούς μπροστά από την Σεβίλλη και ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην ομάδα της Μαδρίτης. Η οποία μετά το «κλάσικο» θα μπορέσει να εστιάσει στην άλλη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς, το Τσάμπιονς Λιγκ και την Τσέλσι. Μέχρι τότε βέβαια έχει το μεγάλο ραντεβού με την «αιώνια» αντίπαλό της στην Ισπανία. Σε ντέρμπι που δεν θα έχει τον Μεντί ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με την Μαγιόρκα, ενώ στην ίδια αναμέτρηση τραυματίστηκε και ο Μπενζεμά, η συμμετοχή του οποίου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Στατιστικά Στοιχήματος: Over 2.5 οι τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις της.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την Πέμπτη αντιμετώπισε την Γαλατασαράι για το Γιουρόπα Λιγκ στην ρεβάνς του 0-0 στο «Κάμπ Νου». Και το ματς έγινε ακόμη πιο περίπλοκο για τους Καταλανούς όταν στο 29ο λεπτό ο Μαρκάο έκανε το 1-0 για τους Τούρκους. Η Μπάρσα όμως ήταν καλύτερη και στους δύο αγώνες και πήρε δίκαια την πρόκριση. Μια πρόκριση που ήρθε με γκολ των Πέδρι στο 37’ και του Ομπαμεγιάνγκ στο 49ο λεπτό. Στη συνέχεια του αγώνα οι Καταλανοί έπρεπε απλώς να εξουδετερώσουν κάθε απειλή των γηπεδούχων και έτσι μπόρεσαν και πήραν την πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα προφανώς και δεν έχουν κάποια φιλοδοξία. Μετά την κάκιστη αρχή της σκοπός ήταν να μπουν στην τετράδα και μόνο. Και το έχουν καταφέρει. Σήμερα ο αγώνας έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου και κυρίως η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει στην μεγάλη αντίπαλό της ότι επέστρεψε. Ή ότι την επόμενη χρονιά θα είναι πιο ανταγωνιστική. Εκτός των μακροχρόνιων απουσιών, δεν υπάρχει κάποιο νέο πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα.

Στατιστικά Στοιχήματος: Έχει πετύχει 2 ή περισσότερα γκολ στις τελευταίες πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις της.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Καλύτερη ομάδα σίγουρα είναι η Ρεάλ και προφανώς είναι το φαβορί και από τους μπουκ, ενώ μας βγήκε και στις τελευταίες προβλέψεις του τσαμπιονς λιγκ. Στο σημείο αυτό όμως ακολουθεί το κλισέ που συνοδεύει αυτούς τους αγώνες, ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν φαβορί. Και για να μην ρισκάρουμε ένα ποντάρισμα το οποίο θα χαθεί από ένα χορταστικό Χ θα επιλέξουμε τα γκολ. Στο κανονικό line ως κύρια επιλογή, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την εξαιρετική τιμή που βρίσκουμε αν πάρουμε λίγο παραπάνω στο 3.5.

Να σημειωθούν συνολικά περισσότερα από δύο γκολ.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΣΕΒΙΛΛΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεν τα κατάφερε στο Λονδίνο και έμεινε εκτός συνέχειας από το «δικό» της Γιουρόπα Λιγκ. Η Σεβίλλη ταξίδεψε στην βρετανική πρωτεύουσα για να υπερασπιστεί από την Γουέστ Χαμ το 1-0 του πρώτου γύρου. Οι λονδρέζοι όμως κατάφεραν και έκαναν το 1-0 στο 39’ και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο πέτυχαν ακόμη ένα και πήραν την πρόκριση απέναντι στο θεωρούμενο φαβορί του ζευγαριού Σεβίλλη.

Οι Ανδαλουσιάνοι είναι σε αγωνιστική κάμψη τον τελευταίο καιρό. Τρεις ισοπαλίες και μόλις μια νίκη στην LaLiga την έφεραν σε απόσταση 10 βαθμών από την Ρεάλ και ουσιαστικά μηδένισαν κάθε ελπίδα τίτλου είχε δημιουργηθεί. Πλέον θα πρέπει να υπερασπιστεί την δεύτερη θέση από την Μπαρτσελόνα που όλο πλησιάζει. Δεν θα αγωνιστεί και σήμερα ο Πάπου Γκόμες, ενώ αμφίβολοι δηλώνονται ο μπακ-χαφ Μορένο και ο επιθετικός Αλκάθερ.

Στατιστικά Στοιχήματος: Οχτώ under 2.5 στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις της.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη τελείωσε το βασκικό ντέρμπι με την Αλαβές. Η Σοσιεδάδ κέρδισε δύσκολα με 1-0. Αν και ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της αυτή σε γκολ. Αυτό έγινε στο 70 λεπτό και ενώ όλα έδειχναν ότι θα τελειώσουν εκεί με την Σοσιεδάδ να παίρνει τους τρεις πόντους, η Αλαβές βγήκε μπροστά και απείλησε με ισοφάριση. Το ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνά της το οφείλει στον τερματοφύλακά της Ρεμίρο που όταν χρειάστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε λύσεις στην ομάδα του. Και τρεις βαθμούς.

Μπορεί οι Βάσκοι μετά τον αποκλεισμό τους από την Λειψία να μετρούν τρεις νίκες και μόλις μια ήττα, και αυτή από την Ρεάλ Μαδρίτης. Και παρά το γεγονός ότι δεν σκοράρει άνετα κρατά την 6η θέση και τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν. Με την Βιγιαρεάλ να πλησιάζει οι Βάσκοι έχουν ανάγκη τους βαθμούς. Αλλά κυρίως να αρχίσουν να αποδίδουν καλά. Ταξιδεύει στην Ανδαλουσία χωρίς προβλήματα απουσιών.

Στατιστικά Στοιχήματος: Οχτώ N/G στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις της.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Το ερώτημα είναι κυρίως πόσο θα επηρεάσει την Σεβίλλη τόσο η καταπόνηση της παράτασης, αλλά και ψυχολογικά ο αποκλεισμός από την Γουέστ Χαμ. Κυρίως διότι είναι στο δικό της χέρι η έκβαση του σημερινού αγώνα. Η Σεβίλλη είναι ποιοτικά ανώτερη και στον αγώνα ανάμεσα σε δύο ντεφορμαρισμένες ομάδες έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη.

Να κερδίσει η Σεβίλλη στη νοβιμπετ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα |

Όλη η επικαιρότητα