Ελλάδα

Ρεκόρ αφίξεων και πληρότητας σημείωσε φέτος η Ζάκυνθος

toyrism.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο φετινός Αύγουστος θα πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι ο καλύτερος μήνας για τον τουρισμό της δεκαετίας στο νησί της Ζακύνθου, αφού οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και η πληρότητα στα καταλύματα έφθασε στο 100%, ποσοστό το οποίο παραμένει μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του μήνα που διανύουμε.

Η εικόνα της γεμάτης από επισκέπτες Ζακύνθου αφορά τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό τουρισμό και οι αφίξεις έγιναν από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, τα οποία καθημερινά έπρεπε να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι φέτος η Ζάκυνθος έσπασε κάθε ρεκόρ, ακόμα κι αν οι επισκέπτες έκαναν διήμερες διακοπές, ή διάλεγαν για τη φιλοξενία συγγενικά και φιλικά σπίτια. Εκείνο δεν που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η πολύ αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο συνεχίζεται μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Η αισιοδοξία για τις αφίξεις δεν ακολουθεί και τα ταμεία των επιχειρηματιών που ισχυρίζονται ότι είναι περιορισμένη η αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών , θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά, με ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων και παραμέτρων ώστε να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και το ισχύον σήμερα τουριστικό μοντέλο, που είναι διαφοροποιημένο από αυτό που γνωρίσαμε τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Πηγή: ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα