Χωρίς κατηγορία

«Ρεκόρ» ενδιαφέροντος για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας – Στις 14:30 η κλήρωση

fets67.jpg
Ακούστε το άρθρο

    Με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σήμερα, στις 14.30, στα γραφεία του Φεστιβάλ, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η κλήρωση για τη συμμετοχή των παιδιών τόσο στα προγραμματισμένα κινηματογραφικά εργαστήρια όσο και στις κριτικές επιτροπές  των τμημάτων του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και της 13ης  Camera Zizanio.

    Μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, την περασμένη Παρασκευή, περισσότεροι από 500(!) μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον  να συμμετέχουν στις επιτροπές και τα εργαστήρια, «σπάζοντας» κάθε προηγούμενο ρεκόρ,  γεγονός που αποδεικνύει το διαρκές ενδιαφέρον των νεαρών κινηματογραφόφιλων για τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ. 

    Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα συμμετέχουν στις Κριτικές επιτροπές των παιδιών στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Κριτική επιτροπή τμήματος Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs, Κριτική επιτροπή τμήματος Μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους, Κριτική επιτροπή τμήματος Μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου μεγάλου μήκους) και στις Κριτικές επιτροπές των παιδιών στη 13η Camera Zizanio (Κριτική επιτροπή του ελληνικού τμήματος, Κριτική επιτροπή του ευρωπαϊκού τμήματος).

    Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν τα Κινηματογραφικά Εργαστήρια και συγκεκριμένα τρία εργαστήρια Σκηνοθεσίας-Μοντάζ, εργαστήριο animation και εργαστήριο daily news.

    Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται για μια ακόμη χρονιά με τη συμβολή καλλιτεχνών-εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Σερβία), προσφέρουν κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής εβδομάδας  μοναδικές στιγμές δημιουργίας στα παιδιά και τους εφήβους. Οι συμμετέχοντες μυούνται στα μυστικά του κινηματογράφου και τα διαφορετικά του είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενο σχέδιο) και οδηγούνται στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.

    Σήμερα εξάλλου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των παιδιών που θα συμμετέχουν στην συντακτική επιτροπή ZIZANIO NEWS.

Όλη η επικαιρότητα