Ελλάδα

Ρεκόρ φοροδιαφυγής… στα Ιόνια Νησιά!

Ακούστε το άρθρο

Μια από τις πρώτες θέσεις στα ποσοστά φοροδιαφυγής εξασφάλισε η Ζάκυνθος, μαζί με Κέρκυρα και Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, στη Ζάκυνθο καταγράφηκε ποσοστό της τάξης του 34% κατατάσσοντας το νησί μας δεύτερο σε φορολογικές παραβάσεις πανελλαδικά!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το υψηλό αυτό ποσοστό ερμηνεύεται και από το γεγονός ότι στη Ζάκυνθο, όπου βρέθηκε στο…μικροσκόπιο σχεδόν όλων των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, καταγράφηκε και ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ειδησιογραφικής ιστοσελίδας in.gr, στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική Ελλάδα εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας ενώ το πάρτι έχει στηθεί σε κλάδους όπως οι μεταφορές , τα ενεχυροδανειστήρια και τα… γραφεία κηδειών.

Το ελεγκτικό σαφάρι που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές επιβάλλοντας πρόστιμα και μοιράζοντας λουκέτα περιόρισε τη φοροδιαφυγή και ενίσχυσε τη συμμόρφωση στον κλάδο της εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ κλπ).

Μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τους σαρωτικούς ελέγχους που διενήργησαν τους τελευταίους μήνες τα ειδικά συνεργεία ελέγχου της ΑΑΔΕ αποκαλύπτουν ότι η παραβατικότητα ανά γεωγραφική περιοχή χτύπησε κόκκινο στα νησιά του Ιονίου, αφήνοντας σε πολύ χαμηλότερες θέσεις τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη.

Τα υψηλότερα ποσοστά εντοπίστηκαν σε:

Κέρκυρα: 59%

Ζάκυνθος: 34%

Κεφαλονιά: 32%

Λάρισα: 32%

Ρέθυμνο: 31%

Στους κλάδους όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής οι έλεγχοι φέρνουν στην πρώτη θέση με 61% τους παραγωγούς πάγου και τα ενεχυροδανειστήρια, ενώ ακολουθούν:

Ταξί: 56%

Πούλμαν: 54%

Βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ: 53%

Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%

Περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ: 50%

Πηγή ermisnews.gr

Όλη η επικαιρότητα