Αθλητισμός

Ρεκόρ με πέδιλα του σκι για την Jaguar XF [Video]

Ο Graham Bell, πρώην σκιέρ της Ολυμπιακής ομάδας της Μ. Βρετανίας, είναι πλέον ο ταχύτερος άνθρωπος του πλανήτη πάνω σε πέδιλα του σκι, επιτυγχάνοντας με τη συμβολή μιας Jaguar XF τη μέση ταχύτητα των 188 χλμ./ώρα.

Στον Graham Bell, πρώην σκιέρ της Ολυμπιακής ομάδας της Μ. Βρετανίας, ανήκει πλέον το ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε πέδιλα του σκι.

Με την πολύτιμη συμβολή της Jaguar XF Sportbrake, ο Βρετανός κατάφερε να αναπτύξει τη μέση ταχύτητα των 188 χλμ./ώρα, συντρίβοντας με αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ των 112,6 χλμ./ώρα.

Η επιτυχημένη προσπάθεια του έμπειρου σκιέρ πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών που διατηρεί η Land Rover στον Αρκτικό Κύκλο, με τη θερμοκρασία αέρα να μην ξεπερνά τους -27 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το τέλος της «κούρσας», ο Graham Bell ευχαρίστησε την Jaguar δηλώνοντας βέβαιος πως την επόμενη φορά, σε μια μεγαλύτερου μήκους πίστα, η ταχύτητα που θα αναπτύξει θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Επιστρέφοντας στην Jaguar XF Sportbrake, εξοπλισμένη με σύστημα τετρακίνησης, με τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου πρόσφυσης Αdaptive Surface Response και All Surface Progress Control, καθώς και με τα ενδεδειγμένα ελαστικά δεν δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στον ιδιαίτερο και δίχως αμφιβολία ασυνήθιστο ρόλο της.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα