Ελλάδα

Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος

Ο 60χρονος, αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πεποίθηση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 60χρονος κτηνοτρόφοι, που το πρωί της Κυριακής το και μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με την 56χρονη σύζυγό του, την δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στο Άνω Μαράκι, στο Ρέθυμνο.

Ο 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πεποίθηση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι θα προτιμούσε να είχε χαλάσει ο ίδιος τη ζωή του, ενώ επέμεινε στον ισχυρισμό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του, η οποία όπως ο ίδιος δήλωσε, τον είχε εγκαταλείψει τρεις φορές. Επίσης υποστήριξε ότι ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει παραδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σε βάρος του 60χρονου ο εισαγγελέας Ρεθύμνου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ίδιος, κατά την σύντομη κατάθεσή του στον εισαγγελέα Ρεθύμνου το μεσημέρι της Δευτέρας, υποστήριξε ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του, η οποία -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του- τον εγκατέλειπε τακτικά και επέστρεφε, χωρίς ποτέ να μπαίνει θέμα διαζυγίου. Το μοιραίο πρωϊνό και μετά από έντονο διαπληκτισμό, ο ίδιος δήλωσε ότι «θόλωσε το μυαλό του» και σκότωσε τη γυναίκα του με ένα κουζινομάχαιρο.

Όλη η επικαιρότητα