Ελλάδα

Reuters: Συνηθισμένοι οι Έλληνες φοιτητές στην εικόνα των τοξικομανών

Ακούστε το άρθρο

Στο «λουκέτο» διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου με αφορμή το πρόβλημα με τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στους χώρους γύρω από το Ιδρυμα αναφέρεται με ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters.

«Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα στα πανεπιστήμια στην Αθήνα, περιλαμβανομένου του Πολυτεχνείου και της Νομικής Σχολής», τονίζεται στο ρεπορτάζ και προστίθεται ότι χρησιμοποιημένες σύριγγες μπορεί κανείς να βρει εύκολα κάτω από τα παγκάκια πέριξ της Νομικής, ενώ οι χρήστες χρησιμοποιούν δέντρα και θάμνους στους εν λόγω χώρους ως κρυψώνες. Παραθέτει, μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

«Δεν μας ενοχλούν, αλλά είναι ενοχλητικό να το βλέπεις», λέει ο πρωτοετής Δημήτρης Ράπτης στο Reuters και προσθέτει ότι μια φορά ένας συμφοιτητής του παραλίγο να πατήσει πάνω σε μία σύριγγα.

Πολλοί φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει πλέον την εικόνα, η οποία, όπως αναφέρεται, παραμένει η ίδια χρόνια παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να απομακρύνει τους τοξικομανείς από τα πανεπιστήμια. Υπογραμμίζεται δε ότι, σύμφωνα με μία άποψη, το φαινόμενο έχει ενταθεί εξαιτίας του ακαδημαϊκού ασύλου που απαγορεύει την παρέμβαση των αρχών ασφαλείας.

Πηγή: HuffPost 

Όλη η επικαιρότητα