Life

Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2019

Ακούστε το άρθρο

Το Reuters επιλέξει τις φωτογραφίες της χρονιάς για το 2019. Τα κλικ που σημάδεψαν το έτος που φεύγει, διαδηλώσεις, αποστεωμένα παιδιά στην Υεμένη, η φύση που στέλνει μηνύματα, η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες, αλλά και αστείες στιγμές που «έπιασαν» οι φωτογράφοι του Reuters.

REUTERS
Η αποστεωμένη Φατίμα Ιμπραήμ Χαντί, 12 ετών, που ζυγίζει μόνο 10 κιλά, σε μια κλινική στο Ασλάμ, Υεμένη, 17 Φεβρουαρίου 2019.  

IVAN ALVARADO / REUTERS
Ένα ουράνιο τόξο και ένας διαδηλωτής κατά του οικονομικού μοντέλου στη Χιλή, 24 Οκτωβρίου 2019. 

REUTERS
Ένας αστυνομικός χτυπά έναν μετανάστη, σε ταραχές στα Διαβατά στη βόρεια Ελλάδα, 4 Απριλίου 2019.

CARLOS BARRIA / REUTERS
Η Μελάνια Τραμπ φιλάει τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντο, δίπλα από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, 25 Αυγούστου 2019. 

THOMAS PETER / REUTERS
Χημικά από την αστυνομία στις διαδηλώσεις ου Χονγκ Κονγκ, 14 Αυγούστου 2019. 

LUCAS JACKSON / REUTERS
Ο ερευνητής Ντάνιελ Λάσιγκν κόβει ένα κοράλλι Pseudodiploria strigosa για να αφαιρέσει ένα τμήμα που έχει νεκρώσει από μια νέα ασθένεια που πλήττει τα κοράλια. Πανεπιστημίου των Παρθένων Νήσων, 15 Μαΐου 2019.

BENOIT TESSIER / REUTERS
Η Παναγία των Παρισίων καίγεται, 15 Απριλίου 2019.  

STRINGER . / REUTERS
Τα άψυχα κορμιά των μεταναστών από το Σαλβαδόρ, Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμινέζ και της κόρης του Βαλέρια, στο Μεξικό, 24 Ιουνίου 2019.  

BENOIT TESSIER / REUTERS
Από διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, 16 Μαρτίου 2019. 

RICARDO MORAES / REUTERS
Μια περιοχή της ζούγκλας του Αμαζονίου καίγεται, Βραζιλία 15 Σεπτεμβρίου 2019.

UESLEI MARCELINO / REUTERS
Ο διαδηλωτής Λούις Αλεχάντρο, 26 ετών, τη στιγμή που τον χτυπά ένα όχημα της εθνικής φρουράς της Βενεζουέλας (GNB) στο Καράκας, Βενεζουέλα, Απρίλιος 30, 2019.

SIPHIWE SIBEKO / REUTERS
Ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον κυκλώνα Ιντάι, Μοζαμβίκη, 26 Μαρτίου 2019.

JIM URQUHART / REUTERS
Μέλη του ShieldWall Network, υποστηρικτών της λευκής υπεροχής, κρατάνε μπαλόνια με το πρόσωπο του Χίτλερ, κάνοντας το σύμβολο της λευκής υπεροχής, στην επέτειο των γενεθλίων του Χίτλερ, Αρκάνσας, ΗΠΑ, 20 Απριλίου 2019.  

ANDRES MARTINEZ CASARES / REUTERS
Η στιγμή που ο γερουσιαστής της Αϊτής, Ζαν Μαρί Ραλ Φετιέρ πυροβολεί κατά διαδηλωτών για να τους απομακρύνει, τραυματίζοντας φωτογράφο του Associated Press, 23 Σεπτεμβρίου 2019. 

JORGE SILVA / REUTERS
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν φεύγοντας από το τέμενος αλ Νουρ, μετά την πολύνεκρη επίθεση, 22 Μαρτίου 2019.

AMANDA VOISARD / REUTERS
Το πρώτο show του 8χρονου Κίγκαν, στο International Drag Festival 2018, Τέξας 18 Νοεμβρίου 2018. 

PHILIPPE WOJAZER / REUTERS
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, και άλλοι έφηβοι ακτιβιστές για το Κλίμα παρακολουθούν στην Εθνική Συνέλευση στο Παρίσι, Γαλλία 23 Ιουλίου 2019. 

BAZ RATNER / REUTERS
Μέλος των ειδικών δυνάμεων βοηθά τον κόσμο να ξεφύγει, μετά από επίθεση στο ξενοδοχείο Ντούσιτ, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, στις 15 Ιανουαρίου 2019.

THOMAS NICOLON / REUTERS
Νεκρή σπάνια μαϊμού κρέμεται από την ουρά της, για να μην την φτάνουν τα μυρμήγκια. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στις 5 Απριλίου 2019.

REUTERS/STRINGER
Αστυνομικοί σκέκονται δίπλα από νεκρούς μετά από έκρηξη βόμβας σε εκκλησία  στη Σρι Λάνκα στις 21 Απριλίου 2019.

REUTERS
Ο Χουάν Γκουίντο, ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και αυτοαποκαλούμενος τότε πρόεδρος της χώρας, κρατώντας ένα αντίγραφο του Συντάγματος της Βενεζουέλας, σε διαδήλωση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο. 23 Ιανουαρίου 2019. 

REUTERS
Ιθαγενείς Τουρκάρα αντιδρά σε μια πυρκαγιά στο χωριό τους, Κένυα, 15 Ιουλίου 2019. 

REUTERS
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συναντάται με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει Βόρεια και Νότια Κορέα, Νότια Κορέα, 30 Ιουνίου 2019.

REUTERS
Μαχητές της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία σε μάχη σε χωριό κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, Συρία, 13 Οκτωβρίου 2019.

REUTERS
Πυροτεχνήματα πάνω από την πλατεία Τιενανμέν, στο βραδινό γκαλά για τα 70α γενέθλια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Εθνική Ημέρα της Κίνας, Πεκίνο, 1 Οκτωβρίου 2019.

HANNAH MCKAY / REUTERS
Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ φτάνει στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ, μετά τη σύλληψή του στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου 2019. Ο φωτογράφος θυμάται:: «Περιμέναμε τον Τζούλιαν Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Εκουαδόρ εδώ και επτά χρόνια. Κάθε τόσο υπήρχε μια φήμη ότι έφευγε και εμείς προσπαθούσαμε να φτάσουμε στο Knightsbridge (τη γειτονιά όπου βρίσκεται η πρεσβεία), αλλά τίποτα… Όταν έσκασε η είδηση ότι ο Ασάνζ είχε τεθεί υπό κράτηση βρισκόμουν στην Downing Street. Ενώ ο συνάδελφός του Reuters πήρε μια αποκλειστική εικόνα του να φύγει από το αστυνομικό τμήμα και μου είπε ότι ο Ασάνζ βρισκόταν στο δεύτερο βαν της συνοδείας. Όταν τα αστυνομικά βαν έφθασαν επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι φωτογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία προσπαθούσαν να πάμε  μπροστά και οι αστυνομικού μας απωθούσαν. Ένας αστυνομικός ερχόταν προς το μέρος μου. Έσπρωξα προς τα αριστερά και έβγαλα μερικές φωτογραφίες. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έκπληκτος που κατάφερα να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία. Το να βγάζεις σε φιμέ τζάμι είναι δύσκολο. Θα έπρεπε να φέρεις τον φακό σας πιο κοντά γίνεται στο τζάμι του κινούμενου αυτοκινήτου, και να βγάλεις με φλας για να φωτίσεις μέσα από το τζάμι. Μου είπαν ότι η εικόνα θυμίζει ελαιογραφία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο χρώμα του φιμέ τζαμιού και εν μέρει επειδή η εικόνα δεν είναι εντελώς σταθερή.

IBRAHEEM ABU MUSTAFA / REUTERS
Ένα τραυματισμένο 12χρονο αγόρι, ενώ το απομακρύνουν από συμπλοκές σε διαμαρτυρία κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, 11 Ιανουαρίου 2019. 

REUTERS
Ένας διαδηλωτής πυροβολεί με το αυτοσχέδιο όπλο του, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας του Προέδρου του Εκουαδόρ, 12 Οκτωβρίου 2019.

REUTERS
Ένα κατεστραμμένο σπίτι μετά τον τυφώνα Ντόριαν, Μπαχάμες, 8 Σεπτεμβρίου 2019

REUTERS
Ένας βάτραχος πάνω σε ένα φύλλο λωτού μετά από βροχή σε λίμνη στο Νεπάλ, 26 Σεπτεμβρίου 2019. 

ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTERS
Ένας άνδρας πηδάει από τη Γέφυρα του Πύργου στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, 1 Ιουνίου 2019. Ο άντρας τελικά επέζησε. 

BENOIT TESSIER / REUTERS
Από την επίδειξη μόδας της σχεδιάστριας Iris van Herpen στο Παρίσι, Γαλλία, 21 Ιανουαρίου 2019.

CARLOS JASSO / REUTERS
Στο ράλι Ντακάρ στο Περού, 8 Ιανουαρίου 2019.

STEFAN WERMUTH / REUTERS
Συγχρονισμένη κολύμβηση στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2019  στη Γκουάνγκτζου της Νότιας Κορέας, 16 Ιουλίου 2019.

STEPHANIE KEITH / REUTERS
Η αντίδραση μιας γυναίκας που βλέπει τον ήλιο να βγαίνει από τα σύννεφα, στην παρέλαση του Πάσχα, Νέα Υόρκη, 21 Απριλίου 2019. 

REUTERS
Εμφανώς συγκινημένη η Βρετανίδα πρωθυπουργός,Τερέζα Μέι, ανακοινώνει την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος Βρετανία, 24 Μαΐου 2019.

huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα