Categories: Life

Ρεβεγιόν στο σπίτι: 6 tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

Share

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα ρεβεγιόν στο σπίτι με αγαπημένα πρόσωπα και καλούς φίλους. Για τους μεγάλους είναι στιγμές που απολαμβάνουν κι έχουν ανάγκη για να ξεφύγουν, λίγο από την καθημερινότητα, ενώ για τα παιδιά είναι στιγμές, που μεγαλώνοντας θα θυμούνται γλυκά και νοσταλγικά.

Αν ανατρέξουμε στα παιδικά μας χρόνια και θυμηθούμε τα ρεβεγιόν, που έκαναν οι γονείς μας με συγγενείς και φίλους, αυτομάτως, ένα γλυκό χαμόγελο σχηματίζετε στο πρόσωπό μας. Και κάπου εκεί, θυμόμαστε και το άγχος των μαμάδων μας, όταν ήταν οι οικοδέσποινες του ρεβεγιόν κι έτρεχαν α τα προλάβουν όλα. Και κάποιες φορές, δεν το απολάμβαναν όσο θα έπρεπε. Για να μη συμβεί το ίδιο και σε εσάς και να γλιτώσετε κόπο και άγχος, σας έχουμε κάποια tips, που θα κάνουν την προετοιμασία του ρεβεγιόν στο σπίτι σας, πιο ξεκούραστη.

Την προηγούμενη μέρα, κάντε ένα τελευταίο γενικό καθάρισμα του σπιτιού. Αν έχετε μικρά παιδιά, σκούπισμα και μπάνιο, αφήστε τα για τη μέρα εκείνη, γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να τα επαναλάβετε, κάνοντας διπλό κόπο.


Τσεκάρετε τη λίστα για μία τελευταία φορά για τα ψώνια, μήπως έχετε ξεχάσει κάτι. Αν στο ρεβεγιόν, θα έχετε αρκετά παιδάκια, αγοράστε πλαστικά πιάτα, ποτηράκια και μαχαιροπίρουνα. Θα βρείτε σε πολλά ωραία και γιορτινά σχέδια και χρώματα, ενώ αυτομάτως, θα έχετε γλιτώσει, περισσότερα σερβίτσια για πλύσιμο. Επιπλέον, αποφεύγετε και τον κίνδυνο τραυματισμού, αν τους πέσει από τα χέρια – πράγμα διόλου απίθανο – το πιάτο ή το ποτήρι.

Αγοράστε χαρτοπετσέτες, καλαμάκια, μικρά διακοσμητικά και κεράκια, για να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι.

Τσεκάρετε αν θα έρθουν όλοι οι καλεσμένοι. Δώστε μία συγκεκριμένη ώρα για να έρθουν όλοι, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να ξεκινήσουν να έρχονται νωρίτερα και αν δεν έχετε ετοιμαστεί, θα σας δημιουργήσουν περισσότερο άγχος.

Μαγειρέψτε με τρόπο και όχι με κόπο. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε γλυκό, κάντε το από την προηγούμενη μέρα. Αν το μενού περιλαμβάνει πίτα ή άλλο ορεκτικό που τρώγεται κρύο, το φτιάχνεται από το πρωί. Κατόπιν, μαγειρεύετε το κρέας, αφού και να κρυώσει, μπορεί να ζεσταθεί, χωρίς να χάσει τη γεύση ή την υφή του. Και τις σαλάτες μπορείτε να τις ετοιμάσετε από νωρίς και να τις βάλετε στο ψυγείο, προσοχή, το λάδι το ρίχνετε, όταν θα τις σερβίρετε. Και για το τέλος αφήνετε τις πατάτες ή το σουφλέ και γενικότερα τα φαγητά εκείνα, που δεν τρώγονται κρύα.

Τέλος, οι απλές ιδέες είναι και οι καλύτερες. Δεν χρειάζεται να διοργανώσετε ένα ρεβεγιόν υπερπαραγωγή, που θα σας κουράσει σωματικά, αλλά και θα σας δημιουργήσει επιπρόσθετο άγχος για να είναι όλα στην εντέλεια. Το παν είναι να περάσετε καλά, εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Πηγή: mothersblog.gr