Ελλάδα

Revenge porn σε γυμνάσιο στη Ρόδο – Εμπλέκεται ένας 14χρονος και ένα κορίτσι που τον προέτρεψε

Για την υπόθεση διενεργείται μετά από Εισαγγελική παραγγελία, προκαταρκτική εξέταση και ήδη προχθές κατέθεσε το θύμα παρουσία παιδοψυχολόγου.
Ακούστε το άρθρο

Για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ελέγχονται δύο μαθητές γυμνασίου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr ο ανήλικος -14 ετών- με την προτροπή μιας συμμαθήτριάς του, φέρεται να τράβηξε βίντεο με τις προσωπικές στιγμές που είχε με ανήλικη και να το έστειλε σε άλλους συμμαθητές και καθηγητές.

Για την υπόθεση διενεργείται μετά από Εισαγγελική παραγγελία, προκαταρκτική εξέταση και ήδη προχθές κατέθεσε το θύμα παρουσία παιδοψυχολόγου.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έγινε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος.

Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και του εξομολογήθηκε τι είχε συμβεί, και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας ενώ διατάχθηκε η κατάσχεση και ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων των παιδιών.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται μια μαθήτρια η οποία, όπως έγινε γνωστό, φέρεται να έπεισε τον συμμαθητή της να μαγνητοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο την συμμαθήτριά τους την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ.

Ο ανήλικος μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου που τον κάλεσε το πρώτον για εξηγήσεις ότι είχε στείλει 7 βίντεο στην συμμαθήτριά του διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα.

Βίντεο στο οποίο δεν φαίνονται πρόσωπα κυκλοφόρησε πάντως στο σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε ομαδική συνομιλία μαθητών στα social media.

Για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.

Όλη η επικαιρότητα