Συνεντεύξεις

«Ridegaia» στην Ευρώπη… Απόφοιτος του ΤΕΙ Πύργου κάνει τον γύρο της Γηραίας Ηπείρου

Ακούστε το άρθρο

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να παρατήσουν τα πάντα και να φύγουν. Παρακολουθώντας ανθρώπους που έκαναν ταξίδια πριν από εμένα, φαίνεται να υπάρχει κάτι κοινό σε όλους αυτούς το οποίο κάνει την επιθυμία για το ταξίδι και την ανάγκη να γνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες να ευδοκιμεί και στο τέλος να θριαμβεύει».

Με αυτά τα λόγια, περιγράφει ο Κύπριος Κωνσταντίνος Κουσιαππής, την απόφασή του για να κάνει το μεγάλο βήμα. Ποιο ήταν αυτό; Να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη με ένα και μόνο μεταφορικό μέσο. Την μηχανή του.

Ο Κωνσταντίνος μετά από ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων σε Χώρες της Ευρώπης, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ελλάδα, στον Πύργο, μια πόλη που έχει αγαπήσει καθώς σπούδαζε στο ΤΕΙ της πόλης, στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ.

Το ταξίδι του ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι σήμερα, έχει καλύψει 18 χώρες, έχοντας διανύσει 36.000 χιλιόμετρα φτάνοντας μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι της Νορβηγίας, το πιο ψηλό σημείο που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Μετά την Ελλάδα, στην οποία βρίσκεται λόγω του Χειμώνα, θα συνεχίσει να φτάσει και στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης που είναι η Πορτογαλία, περνώντας μέσα από όλες τις Χώρες και βλέποντας την ζωή των ντόπιων κυρίως και γενικά τα αξιοθέατα και τα ωραία της κάθε Χώρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε τέσσερα χρόνια πιο πριν και τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησα ένα ταξίδι τον γύρο της Ευρώπης. Θα καλύψω όλες τις Χώρες της Ευρώπης που είναι σύνολο 43. Το μέσο μετακίνησης είναι μια μοτοσικλέτα. Είναι μια Honda Transalp η οποία είναι μια πολύ καλή μηχανή γι’ αυτού του είδους τα ταξίδια. Η διαμονή μου λόγω κόστους περιορίζεται κυρίως σε κατασκήνωση, ελεύθερη κατασκήνωση. Έχω μαζί μου σκηνή, σλίπινγκ μπαγκ, το υπόστρωμα, καμινέτο, κατσαρολικά που μαγειρεύω μόνος μου για να είναι πιο φτηνή και η σίτιση και προσπαθώ με όσο πιο χαμηλό κόστος μπορώ να μένω όσο χρειάζεται για να δω να απολαύσω την Χώρα να δω κάτι παραπάνω και να δω τους ανθρώπους της», ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Κωνσταντίνος Κουσιάππης.

Οι χώρες του ταξιδιού

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κύπρο, όπου κατάγεται. Συνέχισε σε Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, Κοσυφοπέδιο, Σκόπια και τώρα Ελλάδα. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα ξεκινήσει από Πύργο και θα συνεχίσει Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Νησιά Φαρόε, Ισλανδία και θα γυρίσει πάλι πίσω να περάσει από Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία. Γυρνώντας ξανά θα κάνει το ταξίδι του σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και ξανά πίσω για να ολοκληρώσει την διαδρομή του περνώντας σε όλο το παραλιακό κομμάτι αυτών των Χωρών, Μονακό, Ιταλία, Μάλτα. Το τέλος της διαδρομής του θα είναι στην Κρήτη και ο τερματισμός και πάλι Κύπρο.

Οι στιγμές

Ο Κωνσταντίνος Κουσιάππης, έβαλε έναν στόχο στη ζωή του, Να κάνει τον Γύρο της Ευρώπης και αυτό τον στόχο προσπαθεί να καταφέρει. Λάτρης των ταξιδιών, πήρε την μηχανή του και «σκίζοντας» τους αιθέρες μαζεύει εμπειρίες και εικόνες μοναδικές.

«Έχω δει πάρα πολλά πράγματα, οι Χώρες που αγαπάω και μου αρέσουν είναι Χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ και των Βαλκανίων. Κάτι αξέχαστο για εμένα που έζησα και είδα από κοντά είναι το Τσέρνομπιλ. Έχω πάει στην κλειστή ζώνη του Τσέρνομπιλ έχω σταθεί μπροστά από τον αντιδραστήρα στην πόλη φάντασμα την Πριπιάτ και αυτό είναι κάτι που έχει χαραχθεί στη μνήμη μου και θα μου μείνει αξέχαστο. Και αυτό γιατί πίσω από αυτό το σκηνικό είναι μια ολόκληρη ιστορία που υπάρχει και αν δεν πας δεν την αφομοιώνεις την ιστορία, δεν την καταλαβαίνεις», αναφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Κουσιάππης, «μεταφέρει» τα ταξίδια του μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας «Ridegaia.com» ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από τις μαγικές εξορμήσεις του, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο θα ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια παρουσιάζοντας στους αναγνώστες του την απόλυτη εμπειρία!

Δείτε φωτογραφίες από τα μαγευτικά του ταξίδια

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα