Ελλάδα

Ρόδος: 29χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο την μητέρα του!

Σε δίκη ενώπιον Mικτού Oρκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Eφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας του και παράβαση του νόμου περί όπλων, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Pόδου, ένας 29χρονος Pοδίτης.

Tην 19η Οκτωβρίου 2017 και περί ώραν 18.00 ο κατηγορούμενος μετά από διαπληκτισμό που είχε με την 49χρονη μητέρα του εντός της οικίας τους, στην οδό Παύλου Γνεύτου, την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση, με αεροβόλο όπλο το οποίο εκτοξεύει μεταλλικά σφαιρίδια, τραυματίζοντας την στην πλάτη.

Η 49χρονη κάλεσε το ΕΚΑΒ, που με την σειρά του ενημέρωσε την άμεσο δράση.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος τους παρέδωσε ένα αεροβόλο τυφέκιο μάρκας «Gamo».

Ο 29χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να πάσχει από αλκοολισμό, κατέθεσε ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα την μητέρα του την έπιασε… «θρησκευτική κρίση» επειδή την ενημέρωσε ότι θα έφευγε από την οικία της ενοχλημένος διότι όλη την ώρα του λέει «το σπίτι μου και το σπίτι μου».
Υποστήριξε ότι πρίν από μια εβδομάδα του είχε πάρει 150 ευρώ από την τσέπη του, ενώ κοιμόταν κι ότι της ζήτησε να του τα επιστέψει.
Επιπλέον κατέθεσε ότι η μητέρα του, του είχε πει ότι επρόκειτο να βρει την σύντροφό του για να διαμαρτυρηθεί διότι του δίνει χρήματα για να αγοράζει αλκοόλ και για να την σταματήσει πήρε το σκοπευτικό του αεροβόλο.
Στόχος του ήταν, όπως είπε, να το προτάξει στην μητέρα  του και να την αναγκάσει να μείνει ακίνητη αλλά εκείνη συνέχισε προς την πόρτα για να συναντήσει την σύντροφό του. Εκείνος όπως είπε πυροβόλησε μια φορά και η βολίδα από το αεροβόλο χτύπησε στην ντουλάπα και μετά εξωστρακίστηκε και χτύπησε την μητέρα του στην πλάτη. Η μητέρα του βρισκόταν σε απόσταση 50 – 60 εκατοστών από την ντουλάπα.
Ο πατέρας του κατέθεσε ότι ο 29χρονος ήθελε να φύγει από την Ρόδο για δύο ημέρες και η μητέρα του, του πήρε 150 ευρώ που είχε. Ο μεταξύ τους διαπληκτισμός έγινε για την αιτία αυτή κι όταν η μητέρα του πήρε τον σάκο που κρατούσε για να τον αποτρέψει να φύγει την πυροβόλησε (από λάθος υποστηρίζει ο πατέρας του). Ο πατέρας του 29χρονου διατείνεται μάλιστα ότι η βολίδα εξοστρακίστηκε και χτύπησε πρώτα ένα κομοδίνο, ένα παράθυρο και μετά την 49χρονη στην πλάτη.
Η μητέρα του διατείνεται ότι ο 29χρονος δεν ήθελε να την βλάψει και ότι πρόκειται για μια άτυχη στιγμή.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Όλη η επικαιρότητα