Ελλάδα

Ρόδος: Η αφαίρεση πέτρας από τη χολή κατέστρεψε τη ζωή της – Ζητάει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ!

Ακούστε το άρθρο

Το ποσό του ενός εκαταμμυρίου ευρώ διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, μια 42χρονη γυναίκα από την Πολωνία, η οποία πήγε για μία απλή λαπαροσκοπική επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή και κατέληξε να υποβληθεί σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ της προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες σε ζωτικά της όργανα και πλέον είναι και ανίκανη να τεκνοποιήσει!

Η αγωγή που κατέθεσε η αλλοδαπή διά του δικηγόρου της, στρέφεται κατά του γιατρού που της έκανε τις επεμβάσεις αλλά και της κλινικής στην οποία νοσηλεύτηκε και συζητήθηκε χθες από το δικαστήριο το οποίο θα εκδώσει το επόμενο διάστημα την απόφασή του.

Σύμφωνα με την αγωγή της Πολωνής που ήταν και νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, όλα ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια όταν θέλησε να κάνει μία απλή αφαίρεση πέτρας από τη χολή. Η 34χρονη τότε γυναίκα (σήμερα είναι ηλικίας 42 ετών), πήγε για πρώτη φορά, όπως καταγγέλλει, στην κλινική την 1η Σεπτεμβρίου 2009 για να κάνει την επέμβαση με λαπαροσκοπική μέθοδο ώστε να μην της δημιουργηθεί μεγάλη τομή, αλλά και να εξέλθει γρήγορα αφού συνήθως απαιτείται το πολύ μία ημέρα νοσηλείας.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η ίδια παρέμεινε στην κλινική επτά ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως πρησμένη κοιλιακή χώρα, πυρετό, πόνους και λευκά κόπρανα, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν αποτέλεσμα της κατάληξης των υγρών της χολής σε ζωτικά της όργανα μεταξύ των οποίων το δουγλάσιο, (σάλπιγγες , ωοθήκες κ.α.) και την κατέστησε ανίκανη προς τεκνοποίηση!

Ακολούθησε επανορθωτική επέμβαση στις 14-09-2009 εσπευσμένα οπότε και η 34χρονη έλαβε την διαβεβαίωση ότι έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Σε εκείνη την επέμβαση της τοποθετήθηκε παροχέτευση χολής, ενώ στις 20-9-2009 χρειάστηκε να μπει εκ νέου στο χειρουργείο, αυτή τη φορά για να της γίνει η εξέταση RCP. Μόλις η 34χρονη συνήλθε από τη νάρκωση, αναφέρει ότι της δήλωσαν πως θα την ξαναναρκώσουν καθώς είχε βγει το σωληνάκι της παροχέτευσης και έπρεπε να το βάλουν στη θέση του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, όπως αναφέρει στην αγωγή της η 34χρονη, ότι όλα είναι εντάξει, στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 υποβάλλεται και σε άλλη επέμβαση για να της τοποθετηθεί δεύτερη παροχέτευση στην κάτω κοιλιακή χώρα, στο δουγλάσιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συγκεντρωθεί και εκεί υγρό χολής. Μετά από πέντε επεμβάσεις, η 34χρονη στις 24 Σεπτεμβρίου 2009 φεύγει με δική της θέληση στην Αθήνα καθώς προηγουμένως της είχαν γνωστοποιήσει ότι θα υποβάλλονταν και σε νέα εγχείριση!

Κατά την εξέταση της σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, οι εκεί γιατροί την ενημέρωσαν ότι «είχε κοπεί ο κεντρικός χοληδόχος πόρος κάτι που διαπίστωσε η υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ (ΚΕΠΑ) και υπάρχει και σχετική βεβαίωση. Η 34χρονη υπεβλήθη στην Αθήνα σε άλλη εγχείριση προκειμένου να σωθεί η ζωή της, όπως αναφέρει στην αγωγή και αμέσως μετά μετέβη στη Βαρσοβία όπου και συνέχισε τις επεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας στο μέγιστο βαθμό του δυνατού.

Όπως τονίζεται στην αγωγή, μέσα σε δύο μήνες η αλλοδαπή έχασε 19 κιλά, μέχρι και σήμερα είναι αποστεωμένη, ενώ στο σώμα της από τις επεμβάσεις φέρει τομή 40Χ25 εκατ. στην κοιλιά. Η ίδια καταγγέλλει ότι εκτός από την πρώτη επέμβαση που πλήρωσε (για την αφαίρεση της πέτρας) όλες τις υπόλοιπες τέσσερις που ακολούθησαν στην κλινική, τις πλήρωσε για λογαριασμό της ο γιατρός που την είχε εγχειρίσει, ενώ όταν ζήτησε να της δοθεί ο ιατρικός της φάκελος, αντιμετώπισε άρνηση και τελικά τον πήρε με εισαγγελική εντολή.

Η 34χρονη ζητά από την κλινική και τον γιατρό που την χειρούργησε να της καταβάλλουν το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ως ηθική βλάβη και αποζημίωση για τα έξοδα που έχει κάνει και για αυτά που θα χρειαστεί για να συνεχίσει τη ζωή της καθώς εξαιτίας της κατάστασης της το οικονομικό και επαγγελματικό μέλλον της υπολείπεται και βέβαια για το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Πηγή: rodiaki.gr

Όλη η επικαιρότητα