Ελλάδα

Ρόδος: Διαζύγιο για τρία ζευγάρια που διαφωνούν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους

Οι γονείς και στις τρεις περιπτώσεις είναι ηλικίας από 40-50 ετών και έχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος.
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσαν τρία ζευγάρια στη Ρόδο, με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών, να οδηγεί τα πράγματα στα άκρα. Και στις τρεις περιπτώσεις, οι γονείς είναι ηλικίας 40 – 50 ετών…

Η διαφωνία μεταξύ γονέων για το αν θα εμβολιαστούν ή όχι τα παιδιά τους κατά της πανδημίας, οδήγησαν τρία ζευγάρια από τη Ρόδο να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου στα δικαστήρια της Ρόδου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ροδιακή», πρόκειται για ζευγάρια που ήδη έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και το επόμενο διάστημα αναμένεται να απασχολήσουν τα αρμόδια δικαστήρια.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η βασική διαφωνία των ζευγαριών έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο κατά της πανδημίας. Στις περιπτώσεις αυτές ο ένας από τους δύο γονείς είναι θετικός στην ενέργεια αυτή και ο άλλος θεωρεί ότι το παιδί ή τα παιδιά τους, δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Οι γονείς και στις τρεις περιπτώσεις είναι ηλικίας από 40-50 ετών και έχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος. Πάντως ψυχολόγοι που ασχολούνται γενικότερα με τη διερεύνηση συμπεριφορών την περίοδο της πανδημίας, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να διαλύσει ένα ζευγάρι τη σχέση και το γάμο του.

Όμως συνήθως δεν αποτελεί την βασική αιτία καθώς η εμπειρία τους έχει αποδείξει ότι πάντα υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχες διαφωνίες για το ίδιο ζήτημα έχουν οδηγήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας ζευγάρια στο διαζύγιο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι τρεις αυτές περιπτώσεις στο νησί μας δεν θα είναι οι μοναδικές!

Όλη η επικαιρότητα