Ελλάδα

Ρόδος: Στο εδώλιο 37χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης

Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει μετά το Πάσχα, 37χρονος Καλύμνιος, που κατηγορείται για αποπλάνηση ενός κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 χρόνια του.

Ο 37χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε. Η υπόθεση όμως εκδικάστηκε κανονικά ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Βάσει της απόφασης αυτής, ο 37χρονος εντοπίστηκε στα μέσα Απριλίου 2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο δια του συνηγόρου του, υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η οποία έγινε δεκτή ένα μήνα αργότερα από τη σύλληψη του κατηγορούμενου και αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης ο ίδιος κατέθεσε έφεση και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 16 Απριλίου 2018.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη, τον Γενάρη του 2012 στην Κάλυμνο σε συγγενικό σπίτι του 37χρονου.

Εκεί ο φερόμενος ως δράστης συνευρέθηκε ερωτικά με την ανήλικη, η οποία το συγκεκριμένο διάστημα δεν είχε συμπληρώσει τα 14 χρόνια της!

Σε βάρος του 37χρονου ακολούθησε καταγγελία και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Όλη η επικαιρότητα