Smile Διατροφή

Ροφήματα Detox: Διατροφικός μύθος ή αλήθεια;

Τις περισσότερες φορές ένα άτομο θα πάρει ροφήματα αποτοξίνωσης στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αποκλείοντας από τη διατροφή του σημαντικές ομάδες τροφίμων.
detox
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως υπάρχουν ροφήματα τα οποία αποτοξινώνουν το σώμα και βοηθούν παράλληλα και στην απώλεια βάρους.

Τις περισσότερες φορές ένα άτομο θα πάρει ροφήματα αποτοξίνωσης στην προσπάθεια απώλειας βάρους, αποκλείοντας από τη διατροφή του σημαντικές ομάδες τροφίμων.

Πολλά περιοδικά αφιερώνουν μέρος των σελίδων τους προκειμένου να πείσουν πως υπάρχουν ροφήματα τα οποία θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό.

Τί ισχύει τελικά;

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση ροφημάτων και δίαιτας αποτοξίνωσης ούτε στη διαχείριση βάρους ούτε και στην εξάλειψη τοξινών, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Human Nutrition and Dietetics.

Ασκηθείτε Online

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Gastroenterology Reports αποδεικνύει ότι μία δίαιτα αποτοξίνωσης μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος, μόνο εξαιτίας του ότι η δίαιτα αυτή είναι χαμηλή σε θερμίδες.

Άρα, δεν υπάρχει κανένα ρόφημα, τρόφιμο και συμπλήρωμα που να αποτοξινώνει. Το σώμα έχει την τάση να αποτοξινώνεται μόνο του μέσω του ήπατος και των νεφρών.

Το ανθρώπινο σώμα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα εξελιγμένους μηχανισμούς απομάκρυνσης των τοξινών. Το ήπαρ, τα νεφρά, το γαστρεντερικό σύστημα και το δέρμα αποτελούν μέσα απομάκρυνσης ανεπιθύμητων ουσιών.

Καθημερινή είναι η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε τοξικούς παράγοντες. Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να διαχειριστεί σημαντικό μέρος του φορτίου.

Σε περίπτωση ασθένειας, με δυσκολία αποβολής τοξικών φορτίων απαραίτητη είναι η συμβολή ειδικού που με την κατάλληλη αγωγή θα βοηθήσει τον ασθενή.

Σχετικά με τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Βέβαια όλο και περισσότερο γίνονται ελκυστικές οι δίαιτες αποτοξίνωσης , υποσχόμενες γρήγορη απώλεια βάρους.

Οι δίαιτες αυτές θυμίζουν έντονες νηστείες αποφεύγοντας ομάδες τροφίμων με αποτέλεσμα το σώμα να έχει έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, δημιουργώντας τελικά μεγαλύτερο πρόβλημα τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογία.

Ένας υγιές ανθρώπινο σώμα μπορεί να προστατευτεί μόνο του από τα διάφορα τοξικά φορτία που το επιβαρύνουν. Θα λέγαμε πως πρόκειται για μάρκετινγκ που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα παρά για μία διατροφική πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν ροφήματα τα οποία θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό.

Μία ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων, τακτική άσκηση, επαρκή ενυδάτωση και ποιοτικό ύπνο, θα κρατήσει το σώμα σας σε υγιή επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε να κρατήσει αυτό τον ισχυρό μηχανισμό καθαρισμού.

Πηγή: diatrofi.gr

Όλη η επικαιρότητα