Categories: Αθλητισμός

Roland Garros, Τσιτσιπάς-Ρούνε 1-3: Πρόωρο αντίο στο Παρίσι

Share

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, περσινός φιναλίστ του γαλλικού Open δεν κατάφερε να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στα προημιτελικά του τουρνουά στο Παρίσι, γνωρίζοντας την ήττα από τον απίθανο Χόλγκερ Ρούνε ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στα προημιτελικά ενός τουρνουά Grand Slam.

Ο Στέφανος ξεκίνησε καλά, είχε τις ευκαιρίες του στο πρώτο σετ, η απώλεια του οποίου αποδειχθηκε καθοριστική, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο, αλλά στη συνέχεια ξύπνησε όταν έμοιαζαν όλα να έχουν χαθεί… Άγγιξε μια τεράστια ανατροπή (από 2-5 στο δ’ σετ), όμως η προσπάθεια έμεινε στη μέση κι ο Ρούνε πήρε δίκαια την πρόκριση…

Ο αγώνας

Αφού κι οι δύο κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα γκέιμς, ακολούθησαν δύο μπρέικ με τον ίδιο τρόπο. Αρχικά ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Δανού αν και βρέθηκε να χάνει με 30-0 και προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο στο αμέσως επόμενο, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε αυτός με 30-0, κάνοντας όμως πολύ κακό σέρβις γκέιμ, έχασε τους τέσσερις επόμενους πόντους για να κάνει το μπρέικ ο Δανός.

Ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 4-3 όταν είχε διπλό μπρέικ πόιντ (15-40) αλλά ο Ρούνε βρήκε μεγάλα σερβίς και ισοφάρισε για να φτάσουμε στο 5-5.

Ο Στέφανος προηγήθηκε 40-30, αλλά ο νεαρός Δανός έφτασε σε μπρέικ πόιντ εκμεταλλευόμενος τα λάθη του για να τελειώσει το γκέιμ με απίθανο γουίνερ και να προηγηθεί 5-6.

Ο εκνευρισμένος Τσιτσιπάς έδωσε γρήγορα δύο πόντους, αλλά κατάφερε να σβήνει δύο σετ πόιντ (40-15, 40-40) όχι όμως και τον τρίτο με τον Δανό να παίρνει το πρώτο σετ μετά από μία ώρα…