Μουσική

Rolling Stones: H ιστορική συναυλία της Κούβας στις κινηματογραφικές αίθουσες

rolling-stones-h-istoriki-sunaulia-tis-koubas-stis-kinimatografikes-aithouses.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι εύκολο σε όλους να παρακολουθήσουν μία συναυλία των Rolling Stones, και αυτό φαίνεται πως απασχόλησε τα μέλη του συγκροτήματος που αποφάσισαν να δώσουν τις παραστάσεις τους σε έναν διαφορετικό χώρο, στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, και μάλιστα ταυτόχρονα.

Τον περασμένο Μάρτιο, το θρυλικό συγκρότημα έδωσε στην Κούβα μία δωρεάν συναυλία, η οποία κινηματογραφήθηκε από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Paul Dugdale. Έτσι, προέκυψε η ταινία «Havana Moon», η οποία χαρακτηρίζεται ως μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με υψηλής ευκρίνειας γραφικά και ήχο surround.

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από ένα τραγούδι του Τσακ Μπέρι, αλλά και από το γεγονός ότι η συναυλία δόθηκε υπό το φως του φεγγαριού. Υπολογίζεται ότι τη συναυλία παρακολούθησαν περίπου 1,2 εκατ. θεατές.

Χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ρωσία, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική θα προβάλουν την ταινία για μία νύχτα μόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συγκροτήματος, δεν θα προβληθεί στις ΗΠΑ.

Η συναυλία της μπάντας στην Κούβα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τη χώρα και ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έπαιξαν ζωντανά τη μουσική τους μετά την άρση απαγόρευσης της ροκ μουσικής. Η προπώληση των εισιτηρίων στις πόλεις που θα προβληθεί η ταινία θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.



naftemporiki.gr

Όλη η επικαιρότητα