Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ρομά «ρήμαζαν» τουριστικά καταλύματα στην Πύλο

2_17.png
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας βρίσκονται πλέον τέσσερις τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη που το τελευταίο τρίμηνο «είχαν ρημάξει» τα δωμάτια τουριστών σε διάφορες περιοχές της Πυλίας, κλέβοντας ό,τι έβρισκαν, με ιδιαίτερη προτίμηση σε χρήματα.



Ήδη έχουν διαπιστωθεί 16 κλοπές και απόπειρες σε τουριστικά καταλύματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν έχει ταυτοποιηθεί σε κλοπές που έχουν γίνει στη Φωκίδα.



Η ομάδα των τεσσάρων τσιγγάνων (τρία αδέλφια κι ένας ξάδελφός τους), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, δρούσε και τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τον προηγούμενο μήνα, σε κλοπή που έγινε σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στον Ανδρέα, απ’ όπου αφαιρέθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης 8.500 ευρώ, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένα από τα αδέλφια. Τη δε κλοπή έκαναν η γυναίκα του και η αδελφή του.
 


«Χτυπούσαν» ημέρα


Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατέγραφε συνεχώς κρούσματα κλοπών σε δωμάτια τουριστών στην Πυλία, ενώ τον τελευταίο μήνα το φαινόμενο είχε αρχίσει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.


Οι συγκριμένοι δε «χτυπούσαν» νύχτα, αλλά την ημέρα, όταν οι τουρίστες πήγαιναν για μπάνιο. Οι τσιγγάνοι έφταναν στην περιοχή που είχαν βάλει στο στόχαστρο με αυτοκίνητο. Αποβιβάζονταν, έκαναν τις κλοπές και μετά επιβιβάζονταν ξανά στο αυτοκίνητο, το οποίο τους περίμενε σε κάποια απόσταση και εξαφανίζονταν.



Σιγά σιγά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ομάδα αστυνομικών που ερευνούσε την υπόθεση, οδήγησαν στους υπόπτους, τους οποίους προχθές εντόπισε, έπειτα από απόπειρα κλοπής, και τους προσήγαγε στην Ασφάλεια.


Εκεί αναγνωρίσθηκαν από αλλοδαπούς τουρίστες που είχαν πέσει θύματά τους.
 


Συνεχίζεται η έρευνα



Με οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, συνελήφθησαν τέσσερις τσιγγάνοι, ηλικίας 22, 28, 29 και 32 ετών.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι τσιγγάνοι, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 14 κλοπές, καθώς και δύο απόπειρες κλοπών, σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας (Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.ά.


Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τα 16.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.


Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν:
-Ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
-Το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
-4 κινητά τηλέφωνα ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.  

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα