Πολιτισμός

Ρωμαίος και Ιουλιέτα… κατά τύχη!

ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ – ΚΩΜΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ»
Ακούστε το άρθρο

Μια παρωδία – κωμωδία του κλασσικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «ανεβάζει» το επόμενο διάστημα η Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας «Αποχρώσεις», κάνοντας πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας!

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα… κατά τύχη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός της θεατρικής ομάδας Θοδωρής Δανίκας, όπου μαζί με τους ηθοποιούς έχουν δημιουργήσει μια μοναδική παρωδία, που σίγουρα θα προσφέρει πολλές ξεκαρδιστικές στιγμές στο κοινό που θα την παρακολουθήσει!

«Μια παρωδία -κωμωδία του κλασικού έργου του William Shakespeare», όπως επισημαίνεται  χαρακτηριστικά, «όπου αναλαμβάνει να ανεβάσει στη σκηνή ένας ερασιτεχνικός θίασος με υψηλές φιλοδοξίες. Όμως τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά καθώς τα μέλη του θιάσου δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του βικτωριανού δράματος αλλά και των απαιτήσεων της σκηνοθέτιδος η οποία μετά από απανωτούς νευρικούς κλονισμούς το ρίχνει στο ποτό. 

Μια ώριμη Ιουλιέτα, ένας αργόστροφος αλλά και με λουμπάγκο Ρωμαίος, μια νευριασμένη παραμάνα μια μητέρα Καπουλέτου-πλασιέ καλλυντικών, ένας ταλαίπωρος τεχνικός που έχει αφήσει το σκηνικό μισοτελειωμένο ένας γόης της συμφοράς που ερμηνεύει σχεδόν όλους τους ανδρικούς ρόλους μόνος του ένας ηχολήπτης με την προσοχή του στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού αποτελούν τον αλλοπρόσαλλο θίασο που παρά τις αντιξοότητες και τις εσωτερικές συγκρούσεις αγωνίζεται σθεναρά για να ολοκληρωθεί το διπλό δράμα, αυτό που παίζεται όπως-όπως στη σκηνή κι εκείνο το άλλο που διαδραματίζεται στα παρασκήνια…».

Μια φρέσκια, νεανική κωμωδία, αστεία, γκροτέσκα και γεμάτη ξεκαρδιστικά ευρήματα, προσφέροντας ενδιαφέρουσες ερμηνείες, άφθονες σκηνές γέλιου και ευρηματικές ανατροπές. Με χαριτωμένο  θεατρικό κείμενο,  σαρκαστικό, με σωστή διάρθρωση και πρωτότυπα ευρήματα πάνω σ’ ένα κλασσικό πρότυπο, την κωμωδία καταστάσεων μιας παράστασης μέσα στην παράσταση.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι : Σίσσυ Τσαούση, Γιώτα Νικητοπούλου, Νίκη Μπουτζαρέλη, Άννα Κορτέση, Βερόνικα Κογκάκη, Πίτσα Κοσμοπούλου (Πινελιές –Πινελιές), Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Βασίλης Τεμπονέρας, Στέλιος Τζέζο και Θοδωρής Δανίκας, ο οποίος κάνει και την σκηνοθεσία.

Ξεκαρδιστικές στιγμές «υπόσχεται» η παράσταση που θα «ανεβάσει» τις επόμενες μέρες η Θεατρική Ομάδα «Αποχρώσεις» στην Αμαλιάδα
Με εντατικούς ρυθμούς, πραγματοποιούνται οι πρόβες τις μέρες αυτές με πολύ κέφι και ανυπομονησία….
Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θ. Δανίκας

Όλη η επικαιρότητα