Ποδόσφαιρο

Ρονάλντο: «Θα ήμουν χαρούμενος αν κέρδιζε ο Μέσι το Μουντιάλ»

Επιπλέον, ανέφερε τον Κιλιάν Μπαπέ ως καλύτερο παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και τη Γαλλία ως μεγάλο φαβορί.
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο», τάχθηκε υπέρ της άφιξης «ξένου προπονητή» στην εθνική Βραζιλίας, μίλησε για τον Νεϊμάρ, διαβεβαίωσε ότι «θα ήμουν χαρούμενος αν ο Μέσι κέρδιζε το Παγκόσμιο Κύπελλο», αλλά «όχι ως Βραζιλιάνος» αν κέρδιζε η Αργεντινή, ενώ χαρακτήρισε φαβορί την Γαλλία.

«Θα ήθελα πολύ να δω προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα, ο Αντσελότι ή ο Μουρίνιο να προπονούν τη Βραζιλία. Αλλά δεν είμαι αυτός που θα επιλέξει, θα δούμε τι θα γίνει. Αυτά τα ονόματα έχουν ακουστεί στη Βραζιλία, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Δεν βλέπω πρόβλημα να είναι ξένος προπονητής στη Βραζιλία. Τώρα θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τον μελλοντικό προπονητή της Βραζιλίας, βλέπω αυτά τα ονόματα πολύ θετικά», πρόσθεσε.

Σχολίασε επίσης τι έλειπε από τη Βραζιλία για να μπορέσει να αποκλείσει την Κροατία:

«Δεν ξέραμε πώς να διαχειριστούμε το χρόνο στην παράταση μετά το γκολ. Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι, είναι το μόνο πράγμα που χρειαζόμασταν για να περάσουμε», είπε και συμπλήρωσε για το Νεϊμάρ:
«Είναι πολύ στενοχωρημένος με το αποτέλεσμα. Είναι φυσιολογικό να το νιώθει έτσι αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός και θα συνεχίσει να παίζει για τη Βραζιλία. Είναι ακόμα νέος και μπορεί να παίξει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι περήφανος για το πώς έδειξε τη δέσμευσή του τους τελευταίους έξι μήνες με τη Βραζιλία. Έπαιξε ένα υπέροχο πρώτο παιχνίδι, υπέστη τον τραυματισμό στον αστράγαλο και έκανε πολλές θυσίες για να παίξει ξανά στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και ελπίζω να επιστρέψει σύντομα και πιο δυνατός».

Επιπλέον, ανέφερε τον Κιλιάν Μπαπέ ως καλύτερο παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και τη Γαλλία ως μεγάλο φαβορί. «Η πρόβλεψή μου από την αρχή ήταν πάντα η Βραζιλία και η Γαλλία στον τελικό. Η Βραζιλία δεν είναι πια εκεί. Αγώνας μετά αγώνα, η Γαλλία επιβεβαιώνει την αξία της και συνεχίζει να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ», σχολίασε.

«Ο Μπαπέ κάνει ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, καθοριστικό με τη Γαλλία. Έχει απίστευτα σωματικά και τεχνικά προσόντα. Μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μπαπέ έχει φυσικό ταλέντο και, μόλις στα 23 του, έχει μια εμπειρία να έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, να είναι πρωταγωνιστής. Το παιχνίδι του βελτιώνεται κάθε φορά», επισήμανε.

«Ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του. Πώς να πάει πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Χρησιμοποιεί αυτή την ικανότητα για να βοηθήσετε ολόκληρη την ομάδα. Η Γαλλία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ο Μπαπέ θα είναι ο καλύτερος παίκτης», είπε.
Δήλωσε ευτυχισμένος αν ο Μέσι κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όχι η Αργεντινή…

«Όλοι μας το αξίζουμε. Το ποδόσφαιρο είναι να παίζεις και να κερδίζεις. Κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει τίποτα. Η Αργεντινή δεν παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά έχει απίστευτη επιθυμία, τρέχουν όλοι μαζί, έχουν όλοι μια επιθετικότητα… και μετά έχουν τον Μέσι, που όταν πλησιάζει τη περιοχή είναι πολύ καθοριστικός. Προσωπικά θα τον χαιρόμουν αν το κερδίσει» απάντησε.

«Το Μαρόκο είναι η μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ. Όπως παίζει και όπως αμύνεται. Απέκλεισε την Ισπανία, την Πορτογαλία… είναι μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία που μια αφρικανική ομάδα βρίσκεται σε ημιτελικό Μουντιάλ. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων που φαίνονται στο Μαρόκο είναι απίστευτες. Θα ήθελα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να το κερδίσουν. Η Γαλλία έχει μια πολύ στιβαρή ομάδα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Α. Βαζογιάννης

Όλη η επικαιρότητα