Βιβλίο

Ρόουλινγκ: «Νομίζω τελειώσαμε πια με τον Χάρι Πότερ»

6ae0657c0712b6707c877a2ba9ca08bf.jpg
Ακούστε το άρθρο
Την ώρα που το θεατρικό «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Λονδίνο, έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές, η δημιουργός του διοπτροφόρου μάγου δήλωνε: «Νομίζω ότι τελειώσαμε πια με τον Χάρι Πότερ».

Η Ρόουλινγκ, η οποία μετά τα επτά μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Πότερ έλεγε ότι δεν είχε σκοπό να γράψει κάποια συνέχεια, έγραψε την ιστορία πάνω στην οποία βασίστηκε η θεατρική παράσταση. 

Η ιστορία διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μεγάλη μάχη του Χάρι Πότερ με τον Λόρδο Βόλντεμορτ και αυτή τη φορά, τόσο ο Χάρι, όσο και ο γιος του θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η Ρόουλινγκ σημείωσε ότι η παρουσίαση του θεατρικού και η ταυτόχρονη κυκλοφορία του θεατρικού κειμένου σε βιβλίο δεν οδηγούν σε νέες ιστορίες.

Το «Harry Potter and the Cursed Child» ήταν το βιβλίο με τις περισσότερες προπαραγγελίες στο Amazon.co.uk. Οι κριτικοί λογοτεχνίας εμφανίστηκαν μάλλον απογοητευμένοι, καθώς θεώρησαν ότι η ιστορία ήταν ατελής και ότι έπρεπε να τη δει κάποιος στην σκηνή παρά να την διαβάσει.

Το κείμενο που έγραψε η Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον Τζον Τίφανι κυκλοφόρησε ήδη στην Ελλάδα στα αγγλικά, ενώ στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου. Το e-book της ελληνικής γλώσσας θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Χάρι Πότερ και του κόσμου της Ρόουλινγκ.

Η Τζόαν Ρόουλινγκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε η θεατρική παράσταση να είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο. Ερωτηθείσα εάν η παράσταση θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, η Ρόουλινγκ είπε ότι θα ήθελε η παραγωγή να κινηθεί ευρύτερα από αυτό. «Θα ήθελα να το δουν όσο περισσότεροι φαν του Πότερ μπορούν» είπε, ενώ η παραγωγός Σόνια Φρίντμαν δήλωσε ότι και εκείνη έχει μεγάλες ελπίδες ότι η παράσταση θα μπορέσει να παρουσιαστεί σε πολλές χώρες.

Μπορεί η Ρόουλινγκ να δηλώνει ότι έχει τελειώσει με τον Χάρι Πότερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει και με τον κόσμο του. Έχει γράψει το σενάριο για την επικείμενη περιπέτεια «Φανταστικά Πλάσματα και Πού Βρίσκονται» (που εκτυλίσσεται πριν τα γεγονότα των βιβλίων Χάρι Πότερ), ενώ σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Ντέιβιντ Γέιτς, η Ρόουλινγκ έχει γράψει το σενάριο για μία δεύτερη ταινία και έχει ιδέες και για μία τρίτη.

Τα «Φανταστικά Πλάσματα» επρόκειτο να ήταν μέρος μιας τριλογίας, σε σενάριο της Ρόουλινγκ.

* Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου, σε διανομή Tanweer.

 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα