Categories: Κόσμος

Ρωσία: Αμερικανίδα ακτιβίστρια έβγαλε βόλτα ένα μοσχάρι στην Κόκκινη Πλατεία και συνελήφθη

Share

Η 34χρονη Αλίσια Ντέι συνελήφθη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αφού είχε βγάλει βόλτα ένα μοσχάρι, ισχυριζόμενη πως το αγόρασε για να το σώσει από τη σφαγή, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αμερικανίδα ακτιβίστρια καταδικάστηκε σε 13 ημέρες «διοικητικής κράτησης» σε μια ξεχωριστή κατηγορία για ανυπακοή αστυνομικών εντολών και παράλληλα της επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ρούβλια (285 δολάρια) για παρεμπόδιση πεζών σε μια μη εξουσιοδοτημένη διαμαρτυρία.

«Αγόρασα το μοσχάρι για να μην φαγωθεί», είπε η ίδια σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνει την Ντέι να εξηγεί ότι χρησιμοποίησε έναν οδηγό για να φέρει το μοσχάρι στην Κόκκινη Πλατεία με αυτοκίνητο. «Ήθελα να δείξω στο ζώο ένα όμορφο μέρος στην όμορφη χώρα μας», είπε η Ντέι.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν σχολίασε αμέσως όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση.

Η Ντέι ζει σε ένα προάστιο της Μόσχας έχοντας τουριστική βίζα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, και είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις διαμαρτυρίας στο παρελθόν σε άλλες χώρες.

Το 2019, η εφημερίδα Daily Mail ανέφερε ότι «διέσωσε» ένα γουρούνι που ονόμασε Jixy Pixy από σφαγή στη δυτική Αγγλία, το μετέφερε στο Λονδίνο με ταξί και το πήγαινε για βόλτες και σε γεύματα σε εστιατόρια, αλλά αναγκάστηκε να το παραδώσει σε μια φιλοζωική οργάνωση αφού ο ιδιοκτήτης του ζώου ανακάλυψε ότι το κρατούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα.

ΠΗΓΗ: in.gr