Κόσμος

Ρωσία: «Πλατεία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» ο δρόμος μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα

«Για να τιμηθούν οι υπερασπιστές του Ντονμπάς», η επίσημη αιτιολογία των ρωσικών Αρχών - Ο Δήμος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι η απόφαση ελήφθη με δημοψήφισμα στο οποίο συμμετείχαν 280.000 πολίτες - Είχαν προηγηθεί οι ΗΠΑ, το 2018, δίνοντας σε δρόμο μπροστά από την ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον το όνομα δολοφονημένου πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση χλευασμού των ΗΠΑ, δίνοντας στον δρόμο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα ένα όνομα που παραπέμπει ευθέως στους ρωσόφωνους αυτονομιστές του Ντονμπάς: Πλατεία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ 1, είναι πλέον η επίσημη διεύθυνση της πρεσβείας!

Η προηγούμενη διεύθυνση της αμερικανικής πρεσβείας ήταν Λεωφόρος Μπολσόι Ντεβιατίνσκυ 8.

Η ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών κάνει λόγο για την ανάγκη να τιμηθούν «οι υπερασπιστές του Ντονμπάς». Μάλιστα, από το δημαρχείο της Μόσχας ανέφεραν ότι προηγήθηκε δημοψήφισμα, στο οποίο μετείχαν 280.000 πολίτες, προκειμένου να αποφασιστεί η αλλαγή στην ονομασία του δρόμου μπροστά από την πρεσβεία.

Το Ντονέτσκ, μαζί με το Λουχάνσκ, συναποτελούν την περιφέρεια του Ντονμπάς: πρόκειται για την περιοχή στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, η οποία σε μεγάλο βαθμό είχε αυτονομηθεί από το 2014.

Όπως είναι γνωστό, μετά από την αποτυχία Πούτιν να καταλάβει την Ουκρανία μέσω ενός «αστραπιαίου πολέμου», που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η ρωσική πλευρά έχει επικεντρώσει στην συγκεκριμένη περιφέρεια, την οποία επιδιώκει να καταλάβει εξ ολοκλήρου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από την εισβολή, ο Πούτιν είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, υποτίθεται μετά από σχετικό αίτημα των τοπικών αυτονομιστών ηγετών, οι οποίοι καθοδηγούνται από τη Μόσχα από το 2014, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο στρατός των αυτονομιστών μάχονταν με τον ουκρανικό στρατό.

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει το πρώτο βήμα

Τον Φεβρουάριο του 2018 , οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει αυτό το παιχνίδι με τις διευθύνσεις, δίνοντας στον δρόμο έξω από την ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον το όνομα του Μπόρις Νεμτσόφ, ενός πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από πυρά έξω από το Κρεμλίνο, το 2015.

Όλη η επικαιρότητα