Ρωσία: Συνελήφθη ο άνδρας που κρατούσε ομήρους επιβάτες της Aeroflot

Λήξη συναγερμού μετά τη σύλληψη του δράστη – Προσπάθησε να σπάσει το πιλοτήριο ισχυριζόμενος ότι ήταν οπλισμένος – Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μεθυσμένος

Υπό κράτηση βρίσκεται πλέον ο επιβάτης πτήσης της Aeroflot, που υποχρέωσε ένα αεροσκάφος της εταιρείας να προσγειωθεί στο Χαντί-Μανσίσκ αντί της Μόσχας. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη και φέρεται ότι ήταν μεθυσμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεθυσμένος επιβάτης προσπάθησε να σπάσει το πιλοτήριο και ισχυρίστηκε ότι είναι οπλισμένος. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκαν όπλα.

Η πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν, κρατώντας ομήρους τους 67 επιβάτες.

Νωρίτερα, πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι ένας επιβάτης στην πτήση, εξαιτίας του οποίου το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Χαντί-Μανσίσκ, ονομάζεται Πάβελ, είναι 41 ετών, ενώ άλλη πηγή είπε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν μεθυσμένος.

Άλλη πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να πείσει τον επιβάτη αυτόν να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στο Χαντί-Μανσίσκ.

Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατείας δήλωσε στο Sputnik ότι ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

protothema.gr