Κόσμος

Ρωσία: Συνταγματάρχες βρίζουν Πούτιν και Σοϊγκού για την Ουκρανία σε ηχητικό που διέρρευσε

Το ηχητικό «φωτιά» δημοσίευσε το Radio Free Europe/Radio Liberty.
Ακούστε το άρθρο

Τη συνομιλία κατά την οποία οι δυο συνταγματάρχες του ρωσικού στρατού όχι μόνο «λούζουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και χαρακτηρίζουν τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, αλλά κοροϊδεύουν και το γεγονός όπως η Ρωσία δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κίεβο!

Το ηχητικό «φωτιά» δημοσίευσε το Radio Free Europe/Radio Liberty.

Την κλήση κατά την οποία οι δυο Ρώσοι συνταγματάρχες αποκαλούν «γαμ@@@νο» τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ανίκανο τον Σεργκέι Σοϊγκού υπέκλεψαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Ένας γ@μ@μένος πύραυλος θα πρέπει να πετάξει στη Βουλή στο Κίεβο. Αυτό φτάνει, αυτό γ… φτάνει. Γιατί δεν πέταξε ένας γα@@@ενος πύραυλος; Είσαι γ@@@μένος, γα@@@λη Πούτιν», ξεκινά ο διάλογος, ο οποίος φέρεται να είναι μεταξύ του Ρώσου συνταγματάρχη Μακσίν Βλάσοβ και του συνταγματάρχη Βιτάλι Κοβτούν.

«Γιατί δεν πέταξε ένας πύραυλος στο Κίεβο; Κάτι δεν έγινε με τον σωστό τρόπο», προσθέτει ο ένας από τους συνταγματάρχες.

Η κλήση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποκλάπηκε στις 14 Απριλίου.

Από τα… κοσμητικά επίθετα των δυο Ρώσων συνταγματαρχών δεν γλιτώνει ούτε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, τον οποίο αποκαλούν εντελώς ανίκανο, έναν «γα@@@@νο σόουμαν» και τον κατηγορούν για τις «τρομακτικές απώλειες» του ρωσικού στρατού.

Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@…ο ηλίθιο».

Όλη η επικαιρότητα