Κόσμος

Ρωσία: Βασιλικά κοσμήματα που βγήκαν λαθραία στην επανάσταση του 1917, βγαίνουν «στο σφυρί» (pic)

ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά βασιλικά κοσμήματα που βγήκαν λαθραία από τη χώρα κατά την επανάσταση του 1917, μαζί με σπάνια χρωματιστά διαμάντια, αναζητούν τον νέο τους ιδιοκτήτη, καθώς θα παρουσιαστούν σε δημοπρασία στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα.

Ένα πορτοκαλί-ροζ διαμάντι βάρους 25,62 καρατίων, που υπολογίζεται να αγγίζει τα 3,9 εκατομμύρια δολάρια έως 5,9 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα δαχτυλίδι αποτελεί τον πρωταγωνιστή της δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

«Η αγορά αυτή τη στιγμή έχει πολύ δυναμική και μετά την πανδημία οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν κοσμήματα σήμερα και να αγοράσουν κάτι απτό που μπορούν να απολαύσουν».

Για τους συλλέκτες ιστορικών πολύτιμων λίθων, μια μεγάλη οβάλ καρφίτσα από ζαφείρι και διαμάντια και ασορτί σκουλαρίκια από τη κοσμηματοθήκη της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Παβλόβνα, της θείας του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Β’, αποτελούν δελεαστικά αντικείμενα. Το βασιλικό σετ, που εμπιστεύτηκε τον φίλο της Βρετανό διπλωμάτη Άλμπερτ Χένρι Στόπφορντ, ο οποίος τα πήγε στο Λονδίνο για φύλαξη μαζί με άλλα κοσμήματα, εκτιμάται σε 280.000-480.000 φράγκα, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Η καρφίτσα και τα σκουλαρίκια της πωλούνται από μια ευρωπαϊκή πριγκιπική οικογένεια που τα αγόρασε σε δημοπρασία το 2009, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Με πληροφορίες CNN

Όλη η επικαιρότητα