Οικονομία

Ρώσος επιχειρηματίας κέρδισε €23.000 σε 6 μήνες από ακίνητα στην Αθήνα

Ακούστε το άρθρο

Τα διαμερίσματα που έχουν μεγάλη ζήτηση, είναι όσα κοστίζουν λιγότερο από 50.000 ευρώ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση και για ακριβότερα

Το παράδειγμα του Γιούρι Κ., Ρώσου επενδυτή και πελάτη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Tranio, είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ακινήτων οι ξένοι αγοραστές.

Η συγκεκριμένη αγορά, εξελίσσεται σε επενδυτικό «Ελ Ντοράντο» για όσους διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα και κατορθώνουν να αποκτήσουν ακίνητα σε σχετικά χαμηλή τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους έχουν εισρεύσει ξένα κεφάλαια ύψους 736 εκατ. για την αγορά ακινήτων.

Η ρωσική Tranio έχει συστήσει τοπικό γραφείο στην Αθήνα εδώ και 3 χρόνια και έχει αναλάβει δεκάδες έργα για λογαριασμό πελατών της, όπως και ο εν λόγω επιχειρηματίας από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η έμφαση αρκετών επενδυτών είναι προς τα ακίνητα μεγάλης ηλικίας, τα οποία απαιτούν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης ώστε να ενισχυθεί η αξία τους.

Τα διαμερίσματα που έχουν μεγάλη ζήτηση, είναι όσα κοστίζουν λιγότερο από 50.000 ευρώ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση και για ακριβότερα ακίνητα.

Ο συγκεκριμένος Ρώσος επενδυτής αφού είδε δια ζώσης ορισμένα διαμερίσματα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, επέλεξε ένα που πωλούνταν προς 28.000 ευρώ στον Άγιο Νικόλαο, ενώ λίγες μέρες απόκτησε ακόμη ένα διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο, δίνοντας 60.000 ευρώ.

Τα διαμερίσματα ανακαινίστηκαν με κόστος 56.000 ευρώ και ύστερα από λίγους μήνες μεταπωλήθηκαν με σημαντικό κέρδος. Συγκεκριμένα, γράφει η Καθημερινή, η μέση απόδοση επι της αρχικής επένδυσης έφθασε στο 15,4%. Το καθαρό κέρδος του Ρώσου από το ακίνητο στον Αγ. Νικόλαο ανήλθε σε 8.500 ευρώ ενώ για εκείνο του Νέου Κόσμου κέρδισε 14.500 ευρώ.

via

Όλη η επικαιρότητα